Una camionera morta i l'AP-7 tallada per un xoc en cadena de sis tràilers

Un cotxe que es va aturar per una roda rebentada en una zona d'obres va causar l'accident

Eren dos quarts de nou del matí quan un turisme Mercedes Benz, que circulava en sentit nord, es va aturar al quilòmetre 75, per culpa d'una roda rebentada. El cotxe ocupava part de la calçada, cosa que va obligar el camió que venia immediatament al darrere a fer una frenada brusca i una maniobra per esquivar el cotxe. El xofer va aconseguir no impactar contra el turisme però el camió, amb matrícula de Tarragona, va quedar entravessat i el tràiler que circulava darrere seu hi va topar. Darrere d'aquest, un tercer camió va impactar contra el segon, un quart contra el tercer i un cinquè tràiler contra el quart. I encara, un sisè camió, que arrossegava una cisterna d'alcohol, va quedar amorrat darrere del cinquè però sense arribar a impactar-hi de manera brusca perquè el xofer va poder frenar a temps. I un turisme, un Volkswagen Passat, que circulava entre els camions, també va haver de fer una maniobra evasiva i sortir de la via però no va patir danys. El cinquè camió, de l'empresa Sesé de Saragossa, va ser el que va quedar més malmès, amb la cabina totalment destrossada i la seva conductora, una noia de 22 anys, de nom Georgetta i de nacionalitat romanesa, va resultar morta i els bombers van haver d'intervenir per treure el cos de dins de la ferralla. El seu company, que anava al seient del copilot, va patir ferides greus i també va haver de ser rescatat pels bombers i traslladat en helicòpter fins a l'hospital Josep Trueta. Dos xòfers més dels tràilers accidentats, una noia italiana i un home espanyol, van fer-se ferides lleus i els van traslladar a l'hospital de Santa Caterina. A resultes de l'accident es van formar llargues cues, es va haver de tallar l'autopista durant unes quatre hores i els Mossos van fer recular els cotxes fins al peatge de Maçanet on eren desviats cap a la carretera N-II.

Els Mossos fan l'atestat per aclarir les causes del sinistre, en què hi poden haver influït, a banda de les obres i la inoportuna rebentada d'una roda del turisme, l'excés de velocitat d'algun dels camions i la mullena de la carretera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.