Els comerciants no veuen com una amenaça l'arribada d'Ikea sinó com un pol d'atracció

Reconeixen que és competència però també motor d'activitat

La multinacional sueca Ikea, especialitzada en la venda de mobles de baix cost, ha reactivat el seu interès per trobar uns terrenys a la demarcació on instal·lar-se i, especialment, estudia dues possibilitats: la zona situada just al davant de l'Espai Gironès, a cavall dels municipis de Salt i Vilablareix i a tocar de l'autopista, i la zona sud de la Jonquera, al sector on està previst construir un centre comercial de botigues outlet.

Les associacions de comerciants d'aquests municipis i de la seva àrea d'influència no es mostren preocupades. «Si tenim més competència el que caldrà serà buscar noves idees i iniciatives. Però el més important és que hi hagi un equilibri entre les grans superfícies i el petit comerç», afirma Josep M. Noguer, president de l'Agrupació de Comerç Girona Centre. Al seu parer, els centres comercials atrauen visitants, que després es reparteixen per la zona d'influència on estan situats. «Per tant, no ho veiem amb mals ulls. Però no hi ha res decidit i no cal avançar-se», sosté.

Per la seva part, el president de la Federació de Comerciants i Botiguers de Salt, Pep Berga, ho considera una bona notícia. «És competència, però sana. Pot fer que el comerç local sigui més actiu», diu. I afegeix: «Pel que fa a les botigues de mobles, estem parlant de dos estils diferents.» El mateix sosté Jordi Rotllan, president de l'Associació de Comerç de Figueres: «Ikea perjudicarà amb la mateixa intensitat els comerciants de mobles allà on s'instal·li perquè qui vol anar a Ikea hi va, tant li fa on estigui.» Per tant, segons continua dient Rotllan, el millor és que la multinacional sueca se situï a l'Alt Empordà: «Perquè això vol dir que gent de tota la demarcació vindria a passar el dia a Figueres o a la comarca. Per tant, l'Ikea com més a prop, millor.»

Gremi dels mobles

D'altra banda, la junta del gremi de comerciants de mobles de les comarques gironines es va reunir ahir a la nit. El seu president no va voler fer declaracions abans de la trobada a fi de consensuar una posició en comú del gremi.

Primera presència

d.vilà

La presència d'Ikea a les comarques gironines ja es podria començar a visualitzar el mes de juny amb motiu de la celebració d'una fira mercat a Girona amb productes etiquetats en català. L'organització de la mostra, que es farà al Palau de Fires de la ciutat, i la multinacional estan negociant la possibilitat que Ikea hi participi amb el muntatge del mobiliari d'un habitatge en què tots els productes estiguin etiquetats en català. Encara no hi ha un acord tancat però tot fa pensar que les parts no tardaran a arribar a un punt en comú.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.