el lector escriu

Parc del Montgrí, així no

El president Rodríguez Zapatero, a Copenhaguen, en plena eufòria ecologista va dir que la Terra no pertany a ningú, només al vent. Deu ésser aquest mateix vent, el que no li deixa escoltar segons quines veus del poble?

El 22 de març del 2009, a l'Escala es va presentar un manifest contra el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, per dir que no a un parc natural que atempta contra la propietat privada i l'actual estat del benestar. Paral·lelament, més de 1.600 al·legacions presentades contra el parc encara no han rebut resposta de Medi Ambient. Els Aiguamolls del Empordà, després de 25 anys han resultat un fracàs, no han portat cap augment de la qualitat de vida dels habitants de la zona, més aviat han suposat un fre per a l'economia i el desenvolupament. Sorprenentment, l'actual director del parc no entén per què la població no vol els Aiguamolls, quan la resposta és ben senzilla: perquè no serveixen per a res útil per a la gran majoria de la gent; només una minoria de persones es beneficien de les subvencions destinades al parc. Sorprèn que, després de l'oposició contra el disbarat que es vol portar a terme a Palamós amb la reserva pesquera de les illes Formigues, i el fracàs dels 25 anys dels Aiguamolls, s'intenti novament tornar a fer entrar el clau per la cabota, amb un parc del Montgrí i Baix Ter que penetra dins les propietats privades, amb les nefastes conseqüències que això suposa per a les persones afectades. Contràriament al que ha dit el president del govern espanyol, creiem que la Terra pertany als humans, no al vent, que els polítics han de governar de cara al poble, i no mirant al vent esperant que s'emporti les més de 1.600 al·legacions no ateses i les veus que continuen cridant «Parc Natural del Montgrí, així no!».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.