La cuinera que va denunciar l'encarregat sosté que estant embarassada li feien carregar caixes perquè no volia avortar

La cuinera del restaurant Taco-Taco de Girona que va denunciar l'encarregat, perquè suposadament la volia fer avortar, va declarar, ahir en el judici, que estant embarassada el seu superior li feia carregar caixes de cerveses i no deixava que ningú l'ajudés per pressionar-la perquè perdés la criatura. La noia, Yolanda Pablo Casamitjana, va mantenir la seva versió dels fets. Segons va dir, l'encarregat, José Luis Rodríguez Camiño, quan va saber el seu estat, el març del 2006, li va dir que «una noia embarassada donava mala imatge» i que havia d'avortar si volia que li renovessin el contracte. Quan ella s'hi va negar, assegura que li van fer la vida impossible.

Per la seva part, l'encarregat va assegurar que el motiu de la no renovació del contracte va ser «el baix rendiment de la treballadora». L'embaràs va ser fruit d'una relació sentimental amb el cap de cuina del restaurant, el qual estava casat i no volia fer-se càrrec de la criatura. «Això va generar tensió a la feina i ella va canviar d'actitud, fet que va afectar el seu rendiment», va dir Rodríguez, referint-se a la treballadora. I va afegir que mai va exigir-li que avortés perquè contradiu la seva creença religiosa.

Quan es va extingir el contracte, el juliol del 2006, l'empresa no va renovar Pablo i tampoc li va pagar cap mena d'indemnització. La treballadora va anar al sindicat UGT i, després d'una negociació, es va acordar una liquidació de 2.000 euros. Posteriorment, va denunciar les suposades coaccions.

La defensa va posar de manifest que la jove va denunciar els fets mesos després que l'acomiadessin, pel ressò que va tenir el cas en una roda de premsa de la UGT. El fiscal i l'acusació, però, creuen provat el delicte de coaccions i demanen dos anys de presó per a l'encarregat i una indemnització de 3.000 euros, de la qual n'és responsable civil subsidiària la societat propietària de l'establiment, TP Mex. En el judici van declarar altres empleats, el cap de cuina i un directiu de l'empresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.