la crònica

Girona enlaira la poesia cap al cel

La poesia va omplir ahir al matí tots els racons del Barri Vell de Girona. La rua poètica que va servir per donar el tret de sortida al tercer Festival d'Art Independent Pepe Sales, que en aquesta ocasió versarà sobre la figura del poeta i pintor madrileny Pedro Casariego Córdoba. Organitzat per La Penyora i múltiples voluntaris, les quatre bandes i vuit poetes que els acompanyaven van permetre intercalar la vibrant de Percu-art, Kokoanga, la Banda del Surdo i la Fal·lera Gironina amb fragments de versos del poeta.

Casariego (1955-1993) defensava que tots portem un poeta a l'interior i l'objectiu de la rua poètica és que cada gironí que es trobava amb la música o els versos descobrís la seva part més íntima, recollida i artística. Els organitzadors van veure satisfets els centenars de ciutadans que van seguir les diverses bandes pel Barri Vell o que van participar en les activitats que es van celebrar a la plaça Salvador Espriu, a tocar del mercat del Lleó.

L'enlairada d'un miler de globus va servir per enlairar la poesia de Casariego cap al cel i, de manera simbòlica, una manera de regalar aquest art a qui retrobi els globus, com passa amb el nàufrag que envia un missatge en una ampolla. Un escrit en què s'hi llegia el vers «Soy el hombre delgado que no flaqueará jamás» acompanyava tots els globus que es van enlairar a l'uníson. La mètrica de Casariego va tenir ahir una segona estrofa al vespre a la Llibreria 22, amb la presentació del llibre Antilogía de poetas reservados, que recull part de l'obra de Casariego, junt amb Arturo Martínez, Eduardo Scala i Gonzalo Escarpa. Demà dilluns, el cinema Truffaut mostrarà treballs inspirats en l'obra de Casariego per part de diversos realitzadors. L'homenatge en tota la seva dimensió arribarà dimarts amb una jornada multidisciplinària d'artistes al centre cultural La Mercè. Girona demostrarà, un cop més, la seva ànima més artística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.