L'aposta continuista

Godall presenta la seva candidatura amb el suport de Joan Laporta

Diu que mantindran un model de club que ha funcionat aquests anys

Sala i Martín, que serà protagonista en la campanya, ataca Rosell

GODALL
«Apostarem per la continuïtat del model que ha portat al club al moment actual»
SALA I MARTÍN
«Tenim una gran notícia, els socis podran votar a favor que el
somni continuï»
sala i martín
«Godall sempre ha estat al costat del president en les decisions importants»

El president del Barça, Joan Laporta, deia l'altre dia que en les eleccions a la presidència del club d'aquesta primavera hi hauria una candidatura continuista del seu model, alguna de més eclèctica i d'altres que proposarien models alternatius. Ahir, el mateix Laporta va donar suport a la que ell considera continuadora de la feina que ha estat fent en el club des de l'any 2003 i que encapçalarà el seu amic de la infància Alfons Godall. El vicepresident primer del club va confirmar que serà candidat a la presidència del Barça envoltat de bona part de la junta directiva actual, de companys que el seguiran en aquest viatge i d'altres que es mantindran neutrals entre el seu grup i el de Jaume Ferrer.

Godall aposta per un model clarament continuista, i amb el lema + Barça va demanar que tots els socis que volen que els èxits aconseguits en tots aquests anys continuïn, votin la seva proposta. El vicepresident primer va dir: «Hem fet una candidatura des de l'experiència i el coneixement del club que ens han donat tots aquests anys. Des del convenciment que hem viscut la millor etapa de la història del Barça.» Godall va dir que si guanyen les eleccions, apostaran, en matèria esportiva, per la continuïtat d'un model propi «heretat de Johan Cruyff, de l'escola holandesa: guanyar, jugant bé, apostant pel planter i donant estabilitat als tècnics», i va destacar que el primer equip de futbol «ha guanyat onze títols en sis anys». El ja precandidat va afirmar també que amb ells «ha tornat l'espectacle al Palau», i va destacar la figura de Josep Cubells, que continuarà al seu costat. Godall també va dir que tots els èxits esportius s'han aconseguit gràcies a «una gestió econòmica brillant» i que si guanyen visualitza un pressupost de 1.000 milions d'euros. Per acabar, va destacar l'àrea social del club, amb l'augment de socis que hi ha hagut, la solidaritat mostrada a través de la fundació, el contracte amb l'Unicef i també el fet d'haver posat fi a la violència a l'estadi.

El «dolent».

El discurs de Godall no es va assemblar gens al que havia fet amb anterioritat el directiu Xavier Sala i Martín, que va deixar clar d'inici que serà qui adoptarà el paper de dolent de la candidatura amb parlaments agressius. L'economista va voler deixar molt clar que el grup de Godall, de qui ell és una figura destacada, és el continuador del laportisme. Segons Sala i Martín, una part molt important de l'èxit del Barça en els últims anys es deu al president «per haver apostat per un model que funciona» i per haver pres «les decisions correctes». I va aprofitar la seva intervenció per llançar uns quants missatges enverinats a Sandro Rosell. «No hem apostat per un model galàctic, ni pel model del pelotazo, ni pel model samba, models que no funcionen. Hem apostat pel model de Johan Cruyff, de Rinus Michels, d'Armand Carabén.»

L'economista va posar tres exemples de decisions de Laporta i els va fer servir per tornar a atacar Rosell: «En el mes de desembre del 2003, un vicepresident va voler fer fora Rijkaard i Laporta va dir que no. Després es van guanyar dues lligues i una Champions. Quan es va voler fitxar Eto'o, un vicepresident va dir que no ho féssim perquè s'enfadaria un altre president de no sé quin club de no sé quin poble, però Laporta el va fitxar. L'any 2008, quan es va decidir rellevar Rijkaard, alguns deien que s'havia d'apostar per un tècnic dur, per un portuguès o un brasiler, però Laporta va apostar per Guardiola.» I llavors va demanar el vot per a Godall: «Sempre ha estat al costat de Laporta en totes aquestes decisions. Els socis podran votar a favor que el somni continuï.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.