Ausàs, a favor d'aprovar l'avantprojecte de vegueries, però oblida la polèmica que ha generat a Tarragona

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va reiterar, ahir a Tarragona, la intenció del govern –i en concret del seu departament– de tirar endavant l'avantprojecte de divisió territorial en vegueries i d'aprovar-lo, si s'escau, abans no s'acabi la legislatura, malgrat les nombroses veus que ho desaconsellen, tot argumentant que no és el moment més oportú. «Per aquesta mateixa regla, les legislatures haurien de tenir només tres anys», va ironitzar Ausàs, el qual va evitar fer cap valoració sobre la polèmica que ha generat la nova proposta de divisió territorial a les comarques de Tarragona, i en especial entre Tarragona i Reus: «No em correspon ni em toca.» Quant a les 5.044 al·legacions presentades per les entitats tarragonines, el conseller republicà va reafirmar que «és el mateix full reproduït cinc mil vegades», tot i que va deixar clar que això no signifiqui que no tinguin importància, tot destacant el gran suport que tenen al darrera. Això, no obstant, no impedirà que Governació les estudiï com una de sola. En aquest sentit, el conseller republicà va assegurar que «les respondrem pel procediment habitual, sobre la base de l'article 36», i va defensar la bonança de l'avantprojecte perquè «dels més de 1.000 ens locals que hi ha a Catalunya tan sols han arribat vuit al·legacions».

Ausàs va afegir que ara mateix estan en el procés d'incorporar-les a l'avantprojecte, però tampoc no es va pronunciar en referència a quin ha de ser el nom ni la capital de la futura vegueria. Ausàs va fer aquestes declaracions a la Cambra de Comerç de Tarragona, on es va desplaçar per fer una conferència en què va explicar que el Departament de Governació farà 700 actuacions més, les quals suposaran una inversió de 273 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.