Manifestació al passeig de Gràcia «contra l'Europa del capital»

La protesta coincideix amb la cimera de ministres d'Economia que es fa a Barcelona

La manifestació va transcórrer sense incidents des del passeig de Gràcia, a la cruïlla amb la Diagonal, fins a la Via Laietana. L'únic moment de tensió es va produir quan un grup de manifestants van cremar una bandera de la Unió Europea davant de l'edifici de la Borsa de Barcelona. A l'últim tram, a la Via Laietana, la manifestació va desfilar enmig de fortes mesures de seguretat, i sota la vigilància d'helicòpters. Els integrants de la concentració provenien de diferents col·lectius i cridaven lemes contra la banca, el capitalisme i les desigualtats laborals com per exemple: «Que la crisi la paguin els rics» o «Diners per als obrers i no per als banquers». Segons el portaveu de la plataforma Contra l'Europa del Capital, Luis Blanco, en la concentració es volia denunciar «les dues maneres de veure la crisi i que la vulguin fer pagar als treballadors». Blanco va anunciar que convocaran una «contracimera» per a la reunió de presidents que es farà a Barcelona el mes de juny vinent. Finalment, també va convocar els assistents a participar en el Fòrum Social Català, que se celebrarà aquest cap de setmana a la UB.

Més protestes

Fent sonar 27 despertadors, un per cada un dels estats de la Unió Europea, Acció Jove i Avalot, les joventuts dels sindicats CCOO i UGT, van exigir ahir simbòlicament que Europa es desperti de la crisi. «Als joves no ens agrada el model d'Europa cap a on caminen els estats de la Unió. Avui s'hauria de parlar de com fer front a la precarietat laboral i no de com liberalitzar més el mercat de treball», va assegurar ahir Chakir el-Homrani, portaveu nacional d'Avalot.

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir al migdia la seu dels serveis territorials del Departament de Treball, que havia estat ocupada dues hores abans per un centenar de manifestants en protesta per l'atur i la precarietat laboral. Els manifestants, convocats per la Campanya contra l'Europa del Capital i de la Guerra, van llegir un manifest en el qual van denunciar que 1,3 milions de persones a Catalunya viuen per sota del llindar de la pobresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.