Els primers vols comercials s'enlairen de l'aeroport de Lleida

Les aeronaus de Vueling van unir Alguaire amb París i Palma

El primer vol va sortir a les 14.10 de Lleida amb destinació a París i va arribar a la capital francesa a les 15.45. Anava amb tots els bitllets venuts. Després, a les 16.26, l'avió es va enlairar de nou en direcció a Lleida amb els primers passatgers procedents de París.

El segon vol, amb destinació a Palma, va sortir a les 18.25 amb 120 passatgers i va arribar al cap d'una hora a la destinació. Al cap de mitja hora, feia el viatge en sentit invers.

Diumenge la companyia Vueling tornarà a oferir aquestes connexions. Seran, de moment, dues connexions setmanals en tots dos sentits amb Palma i París. El preu del bitllet varia segons la data però oscil·la entre els 20 i els 30 euros en els caps de setmana fora de vacances.

El 2 d'abril s'hi afegirà la companyia irlandesa Ryanair amb dos vols setmanals en cada sentit, també divendres i diumenges, a Milà i Frankfurt. Els preus, segons ha anunciat la companyia, també rondaran entre 20 i 30 euros.

Aquest és el primer aeroport que construeix i gestiona la Generalitat, sense la tutela de l'organisme estatal Aena. La previsió del govern és que en el primer any hi hagi uns 50.000 viatgers i d'aquí a deu anys funcioni amb uns 400.000 viatgers. A partir del mig milió de passatgers s'haurà d'ampliar la terminal i la zona d'aparcament d'aeronaus, cosa que està prevista en el concurs de gestió de l'aeroport que la Generalitat ha llançat, amb l'objectiu que una empresa privada s'encarregui de la gestió de la infraestructura.

L'aeroport neix amb les connexions viàries encara per fer. Hi ha un vial directe des de la carretera N-230 a Alguaire però en el futur hi haurà un sortida directa a l'autovia que unirà Lleida amb la Val d'Aran, ara en construcció. S'espera que estigui feta el 2012. Llavors l'aeroport quedarà a només 10 minuts de cotxe del centre de Lleida. Ara, el temps de trajecte és el doble.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha engegat també dues línies de bus que connectaran l'aeroport amb Lleida i Barcelona. Ahir es van posar en funcionament. Una connectarà amb l'estació del Nord de Barcelona i farà quatre trajectes els divendres i quatre els diumenges. L'altra unirà l'aeroport amb l'estació de ferrocarril del centre de Lleida i l'avinguda Alcalde Porqueres, també amb quatre trajectes els divendres i quatre els diumenges. A més, s'ha incrementat el nombre de llicències de taxi a Alguaire amb tres més, que s'uniran als de Lleida, que són els que poden oferir trajectes amb origen a l'aeroport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.