La nova platja de Lleida

El govern balear i la Diputació de Lleida negocien intercanvis turístics gràcies a la nova connexió aèria entre Lleida i Palma. Només 45 minuts de vol separen les dues ciutats. Els primers vols s'han estrenat aquest cap de setmana

A les 6 i 25 minuts de la tarda es va enlairar divendres el primer Airbus A-320 de Vueling que va de Lleida fins a Palma. Va aterrar a les 7 i 10 minuts. Només 45 minuts d'avió separen ara ambdues ciutats. El canvi suposa un canvi de xip important en els lleidatans. Després d'haver convertit Salou en la platja particular dels lleidatans, ara els resulta gairebé més ràpid anar a Mallorca. Més car, però més ràpid.

El govern balear, immers en una profunda crisi política que afecta precisament l'àrea de Turisme, havia estat treballant últimament en un programa d'intercanvi turístic amb les autoritats lleidatanes que situï les illes com un dels llocs més atractius de turisme de vacances dels lleidatans. Des de la Diputació de Lleida confien que la crisi política del govern d'Antich no afecti aquests treballs, amb els quals els lleidatans volen intentar també atreure turisme balear amb l'esquer del Pirineu, la neu i els espais naturals. Amb el primer vol a Palma viatjava un petit grup d'agents turístics per assistir a unes jornades de treball conjuntes organitzades pel govern balear. «És molt bona notícia que en plena crisi econòmica es posi en marxa una connexió aèria nova que ens permet millorar i fer més estretes les relacions amb Catalunya i amb Lleida i el seu territori», va dir el conseller de Mobilitat balear, Gabriel Vicens, en l'acte de rebuda de l'avió a les oficines de l'aeroport de Palma. Vicens va parlar de l'intercanvi turístic, com també de l'universitari i el cultural. «És bo que hi hagi enllaços, però especialment quan són amb la resta de països de parla catalana, amb els quals compartim llengua i història i volem fer més forts els lligams econòmics i culturals.»

Estudiants universitaris

El conseller balear confia que la nova línia aèria atregui universitaris lleidatans a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Exactament el mateix desig, però en la direcció contrària, és el que va expressar el president de la Diputació lleidatana, Jaume Gilabert, en el moment de desembarcar a Palma. «Ja tenim una colònia important d'estudiants de les balears a la Universitat de Lleida (UdL), i aquest és un dels col·lectius que més podrà aprofitar la nova connexió», va dir Gilabert.

Però, de moment, en el primer vol van viatjar divendres unes 120 persones, entre les quals una quinzena d'alcaldes de les terres de Lleida, el president de la Diputació de Lleida, el responsable de l'àrea de Turisme, agents turístics i el delegat del govern de la Generalitat a Ponent. Van voler celebrar el primer vol amb una copa de cava dalt de l'avió, però alguns la van haver d'apurar ràpid perquè l'avió començava la maniobra d'aterratge i les hostesses ja les havien de recollir. El trajecte va ser més ràpid que l'hora de tren que separa Lleida de Barcelona amb el tren d'alta velocitat (TAV).

Del mar a la muntanya

La setmana que ve hi ha prevista la celebració d'unes altres jornades conjuntes d'intercanvi turístic, aquest cop amb agents turístics i empresaris mallorquins que es desplaçaran a Lleida. L'objectiu de les autoritats lleidatanes és oferir el nou aeroport de Lleida-Alguaire com a porta d'entrada del turisme del Pirineu. Amb l'esquí com a atractiu principal a l'hivern però també amb els espais naturals per tot l'any, entre els quals també s'intentarà promocionar els de les terres de la plana, desconegudes des d'un punt de vista turístic.

La connexió entre Lleida i Palma l'ofereix la companyia Vueling amb dos vols a la setmana en tots dos sentits, cada divendres i cada diumenge. Alhora aquest cap de setmana s'ha estrenat la connexió de Lleida amb París-Orly, també de Vueling amb dos vols setmanals en cada sentit els divendres i els diumenges. El 2 d'abril s'hi afegiran les connexions a Frankfurt i Milà, amb Ryanair.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.