Els comerciants retreuen al govern de Terrassa que ignori les seves peticions

CiU acusa d'«irresponsable» el tripartit perquè «menysté» els botiguers en moments de crisi

En l'últim consell de comerç, celebrat al desembre, els comerciants van reclamar més zones d'aparcament de rotació en superfície. A més, van sol·licitar que la policia de barri s'adapti a l'horari comercial per garantir més seguretat. També van demanar que es millori la imatge i es minimitzi l'impacte dels contenidors, que sovint fan que els carrers es vegin bruts i en un estat de degradació. Una altra reivindicació és una il·luminació atractiva per poder passejar, ja que la major part dels casos la il·luminació no està pensada per a una via comercial, ja que els fanals són alts, amb una llum tènue i groga. Per aquest motiu, volen que s'instal·lin fanals amb llum blanca, de baix consum. En darrer lloc, els botiguers exigeixen una solució per al top manta. El document el signaven la Federació d'Associacions de Comerciants de Terrassa (FACT), Comerç Terrassa Centre, Maurina Comerç, l'Eix Terrassa Nord, Santa Creu Comerç, Comerç Ca n'Anglada, i l'Associació de Comerciants Tarradellas-Companys, de Can Palet i de Ca n'Aurell.

Dos mesos després d'aquell consell de comerç, el president de la FACT, Antonio Sánchez, va assegurar que encara no n'han tingut resposta. «El temps va passant, i ens preocupa», va subratllar Sánchez, que va recordar que en la reunió de desembre es va acordar que les solucions no es podien allargar més. Si més no, els comerciants recorden que es demanaven coses que ja s'havien reivindicat fa molts anys. El problema és que la situació s'agreuja a causa de la crisi. Segons Sánchez, cal incentivar el consum amb les mesures bàsiques que es van reclamar. «És necessari accelerar-ho al màxim possible», va afegir Sánchez.

«Manca d'actitud»

CiU va demanar ahir en la reunió de portaveus una trobada extraordinària del pacte anticrisi per parlar sobre el comerç a la ciutat. Els nacionalistes han recordat que la mesura número 37 del pla anticrisi proposava analitzar els eixos comercials de la ciutat, veure el nivell de cessament de l'activitat, de manera territorial i sectorial per prendre mesures. «L'important del pacte no és el text sinó l'actitud», va subratllar el portaveu de CiU, Josep Rull, que va acusar al govern «d'una manca d'actitud responsable, diligent i proactiva» respecte al comerç. Segons Rull, es tracta d'un dels sectors fonamentals a l'hora de crear i mantenir l'ocupació, en una ciutat que té 20.358 desocupats. Per aquest motiu, Rull considera «inadmissible», no només que no s'hagi respost a les seves peticions de mínims sinó també que les decisions que s'estan prenent, com ara no ampliar la zona blava o no canviar la il·luminació, vagin «en sentit contrari» de les demandes dels botiguers.

La reunió, la setmana vinent

El regidor de Comerç, Xavier Martin, va assegurar que la trobada serà la setmana vinent o com a molt tard a principi de la següent. La data concreta de la reunió encara no s'ha fixat, segons Martin, perquè cal parlar abans amb les entitats de botiguers. De totes maneres, el regidor va deixar clar que el que s'ha fet durant aquests dos mesos és treballar les possibles respostes a les peticions. «Podríem haver convocat una reunió immediatament i parlar-ho allà, però com que hi ha temes de via pública, seguretat, etcètera, primer volíem preparar-los», va al·legar Martin. A més, el regidor va indicar que ara hi ha alguns temes que comencen a estar clars, com ara el de la zona blava.

En tot cas, Martin va criticar que CiU no s'hagi adreçat a ell o a la regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, per demanar-los informació i, en canvi, s'hagi adreçat directament a la premsa en un acte de «precampanya».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.