Arenys de Mar farà pagar als de fora per aparcar a la part alta de la riera

Era l'últim tram lliure de zona blava, on hi haurà 130 places que no seran de pagament per als veïns

Segons explica el regidor de Governació i Urbanisme, Jordi Pera, els canvis a la part alta de la riera podrien entrar en funcionament cap a la primavera. Serà aleshores quan ja estaran enllestides les obres per fer la remodelació de les places d'aparcament que quedaran en 130 i es reservarà l'espai per instal·lar la marquesina de l'autobús interurbà que fa el transport amb Arenys de Munt. La intenció és que la parada estigui dins la zona d'aparcament i així no es pari al mig de la carretera i s'interfereixi el trànsit.

La decisió de posar zona blava a la part alta de la riera arriba arran de les queixes de botiguers i veïns. Tal com recorda el president de la Unió de Botiguers i Comerciants, Agustí Costa, l'aparcament els últims anys estava col·lapsat. Els comerciants havien proposat de fer servir el disc horari per estacionar un temps màxim com es fa servir a la riera d'Arenys de Munt. Tot i així, la solució de fer pagar als de fora els sembla correcta. Segons Costa, molts dels cotxes aparcats són de veïns d'altres municipis que aprofiten per deixar els cotxes a la part de dalt i estalviar-se així de pagar la zona blava que hi ha per a tots els conductors uns metres més avall. El consistori considera que aquesta és una bona mesura tenint en compte el volum de vehicles que hi ha al municipi molt superior al nombre de places. L'actuació a la part alta també preveu urbanitzar un tram de la plaça Mare Paula, des del carrer Doedes fins a la riera. El consistori també preveu donar a Comsa la gestió de la part alta, fet que ha motivat crítiques pel «monopoli» que tindrà aquesta empresa de les zones de pagament a la via pública.

Els residents tindran ara 120 places a la zona de la platja

L'aparcament de la platja de la Picòrdia, on acostumen a aparcar molts arenyencs aprofitant que no han de pagar zona blava, tindrà canvis les properes setmanes. Els residents, que porten un distintius al vehicle i que fins ara també havien de treure un tiquet de resident, passaran a tenir unes 120 places per aparcar mentre que la resta serà de pagament obligat. Això redueix l'espai que es trobaran els veïns que s'havien acostumat a aparcar al capdavall de la riera per anar al poble. La zona blava de pagament que fins ara no havia estat gaire rendible s'amplia a 225 places que estaran tancades amb una barrera. Segons va explicar ahir Ports de la Generalitat, el nou aparcament entrarà en funcionament les properes setmanes després que es donin per acabats els treballs d'urbanització que s'han fet amb la nova rotonda d'entrada a la zona portuària i la remodelació de l'aparcament.

Negociant les tarifes

L'Ajuntament està negociant amb l'empresa Comsa que té la concessió de la zona blava de la riera noves tarifes per a l'aparcament. Segons va explicar el regidor de Governació, Jordi Pera, es tracta d'abaratir la primera hora de la zona blava i encarir la segona. D'aquesta manera es vol premiar els que deixen el cotxe poca estona, explica el regidor, i si no es fa així, que s'aparqui al pàrquing subterrani dels jardins del Xifré, que també gestiona Comsa. Fa uns dies que també s'ha canviat el sistema de pagament a la zona del CAP, on la primera mitja hora era gratuïta sempre que s'introduís el número de la matrícula. Un sistema que portava problemes segons l'empresa. Ara tothom paga des del primer minut, però la tarifa és el 50% més barata. Aquestes negociacions s'allargaran encara uns mesos i els canvis podrien coincidir amb la remodelació de la part alta de la riera a la primavera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.