Comença a Llançà la restricció del trànsit al nucli antic

La zona es tancarà només a les tardes

La pacificació del trànsit que aplicarà l'ajuntament de Llançà, en col·laboració amb els comerciants del municipi, afectarà els carrers Pilota, Salmerón i Rafel Estela, i la plaça Major. En concret, durant la temporada d'hivern, en què no hi ha gaires problemes de trànsit a la població alt-empordanesa, només es restringirà el trànsit de vehicles els caps de setmana i els festius a les tardes. En canvi, durant la temporada turística –Setmana Santa, i entre juny i setembre– la restricció també serà a les tardes però durant tota la setmana, fins a les dotze de la nit.

Segons ha informat l'Ajuntament, la mesura va ser explicada a veïns i comerciants pel regidor de Turisme i Comerç de la corporació, el Sr. Joan Carles Mora, que també va explicar les actuacions principals de la seva àrea.

Segons el president de l'Associació de Comerciants de Llançà, Joan Valls, és una bona mesura que anirà acompanyada d'activitats que organitzarà l'associació amb l'objectiu de dinamitzar el comerç. Valls parla de fires, per exemple, que es puguin fer a la plaça. Més endavant, si la mesura funciona bé, no descarten aplicar-la a més carrers del centre.

Un jurat ciutadà

Un estudi sobre la situació del comerç de Llançà encarregat per l'Ajuntament, i que es va fer públic el juny passat, ja recomanava pacificar el trànsit al nucli antic del municipi. Tot i això, després el consistori i els comerciants van organitzar un jurat ciutadà que va decidir limitar l'accés de vehicles només a la tarda. El president dels comerciants, Joan Valls, ha destacat la importància de la participació ciutadana en aquest aspecte. Tot i això, admet que en aquestes decisions sempre hi ha qui no ho veu clar. Malgrat tot, assenyalen que l'experiència en altres municipis fa pensar que funcionarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.