Una estudiant de màster de la URV denuncia que no li van deixar fer l'examen d'una assignatura en català

Agnès Toda és una becària predoctoral i cursa el màster en estudis superiors de llengua i literatura catalanes a la Universitat Rovira i Virgili. Quan es va anar a matricular a l'assignatura obligatòria en tots els màsters Orientació professional i ciutadania es va trobar que en cap de les vuit opcions que hi ha per fer-la es pot triar el català. Ahir va fer pública la seva queixa, no només pel fet que no es pot triar el català per cursar l'assignatura, «quan hi ha vuit opcions», sinó perquè quan va fer l'examen «no el podia fer en català tampoc, només en castellà o en anglès», explica. I hi afegeix: «El problema, a més, és que al dossier de l'assignatura hi diu que l'avaluació es podrà fer en català, castellà i anglès.» Diu que entén que als màsters hi ha molts estudiants d'Erasmus, «i entenc que s'aposti per l'anglès, però el que no veig bé és que no pugui triar fer l'examen en català», assegurava ahir aquesta estudiant, que prèviament havia cursat filologia catalana en aquesta mateixa universitat. Com que no va voler fer l'examen, el professor li va demanar un treball «que m'ha portat molt més temps i feina que no pas la prova, que en vint minuts podies enllestir», apuntava. No veu bé que no pogués fer l'examen en català, «ni correcte que la solució sigui fer un exercici més costós». Segons ella, aquest fet «no és culpa dels estudiants d'Erasmus», sinó de la política «de la Universitat i de totes les universitats catalanes», que, segons diu «menystenen els alumnes de casa». La jove ha lliurat una carta en què denuncia els fets a diversos òrgans de la Universitat: «Crec que una cosa així no és normal i s'haurien de prendre mesures.» Explica que la resta d'alumnes de l'assignatura que anaven al seu grup van decidir fer l'examen en castellà: «Triar fer un treball és més difícil, però crec que si ningú no es queixa no se solucionarà mai.»

La URV estudiarà el cas

Per la seva banda, des de la Universitat ahir explicaven que estudiaran el cas per veure si s'ha comès algun error i que, en cas que sigui així, prendran mesures. Des de l'escola de postgrau també enviaran un correu a l'estudiant per demanar-li disculpes i per dir-li que parlaran amb totes les parts implicades i analitzaran el procés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.