Cornudella de Montsant comença a construir el pavelló poliesportiu annex al camp de futbol

Les actuacions al complex esportiu suposen una inversió de 2.138.815 euros

La construcció del pavelló poliesportiu que es projecta en un terrenys annexos al camp de futbol i la zona escolar del municipi es preveu que sigui una realitat entre finals d'any i principis de l'any vinent.

El projecte s'ha adjudicat a l'empresa Costecnia per un import total de 2.138.815 euros, que seran finançats en gran part per ajuts provinents del Consell Català de l'Esport (695.000 euros), del pla d'obres i serveis de Catalunya (Puosc) que hi destinarà 583.000 euros i del pla d'actuació municipal (PAM) de la Diputació amb una subvenció de 244.000 euros.

Les actuacions s'iniciaran properament i consistiran en l'adequació dels accessos i dels terrenys, on més endavant es preveuen les tasques de fonamentació prèvies a l'aixecament de l'estructura.

Aquest pavelló poliesportiu del tipus PAV-2 contempla una pista poliesportiva coberta i dos vestuaris (convertibles en quatre d'individuals). A més, s'habilitarà una sala de gimnàs, una altra amb bicicletes estàtiques i una sala polivalent.

Actualment, el municipi disposa d'un camp de futbol i també d'una pista poliesportiva descoberta. Fa aproximadament quatre anys que es va habilitar un petit gimnàs en una sala annexa a la biblioteca municipal i que dóna servei a una vintena d'usuaris. Anteriorment, segons explica l'alcalde Josep M. Castan, les persones que volien practicar esport del municipi i pobles veïns s'havien de desplaçar a més d'una trentena de quilòmetres, fins a Falset o Reus. Assegura que el servei que hi ha ara és deficitari i que la construcció del pavelló és fa necessària. El nou pavelló poliesportiu que hi haurà a Cornudella pretén cobrir el dèficit d'instal·lacions esportives d'aquestes característiques, en aquest cas, dins l'àmbit territorial del nord-oest de la comarca, en què el municipi de Cornudella, segon en importància de la comarca del Priorat, ocupa un punt geogràfic destacat.

Estrena del nou CAP i adequació de l'escola bressol

Després d'un llarg procés, el 5 de febrer passat s'inauguraven a Cornudella els nous equipaments del Centre d'Assistència Primària (CAP) que disposa ara d'unes àmplies instal·lacions de 500 m² ubicades als baixos d'un edifici a pocs metres de l'antic consultori. A més dels serveis de medicina familiar, atenció pediàtrica, odontologia i atenció a la salut sexual i reproductiva que ja s'oferien a l'àrea bàsica de salut, s'ha incorporat un nou servei d'educació sanitària, que disposa d'una aula específica de formació i el servei de guàrdia les 24 hores, ara és presencial. A les antigues instal·lacions del consultori situades als baixos de la casa consistorial s'hi traslladarà l'escola bressol. Els treballs d'adequació dels equipaments educatius s'iniciaran el més aviat possible. Les previsions, segons ha indicat l'alcalde, «és obrir el curs escolar que ve», tot i que ho troben molt just.