RUGBI

SELECCIÓ

La selecció, a un pas de la remuntada

Catalunya planta cara a Suècia, que treu profit del seu bon inici

L'amistós va fer visible la voluntat de competir oficialment

Més d'un miler d'aficionats van reunir-se ahir a l'estadi Baldiri Aleu per donar suport a la selecció catalana de rugbi en l'amistós que va jugar contra Suècia. Una cita en què es volia reclamar el dret de la Federació Catalana de Rugbi a ser reconeguda de manera oficial per la federació internacional d'aquest esport com a membre fundador de l'entitat l'any 1934. Una admissió que el Tribunal d'Apel·lació de París ha de resoldre a favor o en contra cap al juliol. Fins llavors, la selecció reivindica al camp la seva clara voluntat de competir oficialment.

Contra Suècia, un combinat sòlid que milita en la segona divisió europea, es posava a prova el potencial d'una selecció de futur, formada per un bloc de jugadors sub-23. El balanç va ser positiu a pesar de la derrota encaixada (17-21), que es va gestar en el primer tram del partit amb un parcial de 0-18. Lluny de desencoratjar-se, el combinat català, que estrenava nou model de samarreta i incorporava la flor de la ginesta com a símbol, va refer-se i abans d'arribar al descans va iniciar la reacció. Dos assajos de Marc Puigvert i Sergi Aubanell van permetre tornar a ajustar el resultat i anar als vestidors amb un 12-18. Els quadribarrats, dirigits pel seleccionador Diego Fuchs, van seguir la línia ascendent en la segona part empesos pel públic. Un xut a pals fet per Sergi Guerrero va permetre als catalans acostar-se a només un punt dels suecs (17-18). Per contra, la remuntada va quedar frustrada per una última transformació del rival, que establia el 17-21. Seria el resultat definitiu a pesar dels últims intents catalans de capgirar el resultat amb un assaig.


CATALUNYA
17
SUÈCIA
21
CATALUNYA:
Raya, Miniño, González, Massoni, Gaminde, Gurriere, Rangel, Guerrero (5), Puigvert (5), Benet, Martín, Fernández, Aubanell (7), Sánchez, Lourdou, Paredes, Farreras, Blasco, Palomo, Porto, Linares, Puigdollers i Baqué. Marques: Puigvert (32'), Aubanell (39') i Guerrero (65'). Transformacions: Aubanell.
SUÈCIA:
Thorhard, O. Johansson, MacDonald, Bengtsson, Ornberg, Hector, Daish, Ericsson, Sandberg, T. Johansson (8), Ardvisson, Taylor (3), Sullivan, Borg (5), Gowland (5), R. Johansson, Trogen, Lundquist, Obradovic, Wetterstrom, Nissala i Piacentini. Marques: T. Johansson, Borg i Gowland. Cops de càstig: T. Johansson i Taylor.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.