La normativa urbanística regularà tres tipologies de construcció en sòl rústic a les Terres de l'Ebre

Urbanisme presenta la proposta que s'aprovarà al maig als ajuntaments

El director general d'Urbanisme va presentar ahir als representants dels ajuntaments ebrencs, els col·legis d'arquitectes i aparelladors i els directors dels serveis territorials de Medi Ambient, Agricultura i Política Territorial la normativa que regularà les construccions en sòl rústic i que està previst que entre en vigor aquest mateix 2010. Tot i que no es va facilitar cap document als assistents (perquè la proposta d'Urbanisme és oberta a les aportacions dels ajuntaments), la normativa classificarà aquestes construccions en tres tipus diferents. «L'objectiu d'aquesta normativa és homogeneïtzar criteris davant unes construccions que, més enllà dels usos agrícoles, tenen un ús social», va manifestar el responsable de Política Territorial i Obres Públiques a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté.

Pel que fa a les cases d'eines, podran ocupar fins a 15 metres quadrats i el seu propietari haurà de presentar la DUN (declaració única agrària). El maset podrà ser una mica més gran, fins a 30 metres quadrats, i el seu titular també haurà de presentar la DUN. Finalment, els magatzems agrícoles podran superar els 30 metres quadrats i els seus propietaris hauran de ser pagesos a títol professional. «Els ajuntaments analitzaran aquesta normativa de planejament urbanístic i es podran fer aportacions al document que ha elaborat Urbanisme», va assenyalar Sabaté. La previsió d'Urbanisme és que la normativa s'aprove, de manera inicial, en la reunió de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre del maig. «Hem fixat un calendari de treball i durant els pròxims mesos ens continuarem reunint per consensuar el document que s'aprovarà al maig», va dir el responsable de Política Territorial a l'Ebre. Posteriorment, el document estarà tres mesos en exposició pública, període durant el qual es podran presentar al·legacions. L'objectiu d'Urbanisme és que la normativa entre enguany en vigor.

Unificar criteris

La normativa que regularà les construccions en sòl rústic a les Terres de l'Ebre estarà per sobre dels plans d'ordenació urbanística municipal, de manera que s'homogeneïtzarà la disparitat de criteri que hi ha ara. Servirà també per aturar la gran quantitat de construccions il·legals que hi ha al territori, bona part de les quals s'han tramitat com a magatzem agrícola quan realment són un habitatge. Aquesta normativa no pretén legalitzar aquestes construccions, però sí ser una mica més flexible a les Terres de l'Ebre, on les casetes de camp compleixen una funció social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.