Tordera aplicarà aquest any la transformació en zona de vianants dels carrers del nucli antic

Ha obtingut el suport dels fons de l'Estat amb una inversió de 200.000 euros

Ha fet falta més d'un any i l'ajuda dels fons estatals perquè la transformació en zona de vianants dels carrers del nucli antic de Tordera fos possible. El regidor de Promoció de la Vila, Bernat Costas (ERC), va explicar ahir que la pensada d'incloure la proposta en els nous ajuts del govern central ha estat encertada i que ja se'ls ha confirmat una partida de 200.000 euros. «S'instal·laran pilones retràctils que permetran deixar lliures de cotxes els carrers Sant Ramon, Espases i Ciutadans durant l'horari comercial», apunta el regidor, que recorda que la mesura «ha estat una de les més reclamades tant pels veïns com pels comerciants que volen revitalitzar el seu negoci». D'altra banda, tal com explica Bernat Costas, mentre es mantingui l'ambulatori al carrer Sant Ramon –abans no es traslladi l'equipament al carrer Doctor Carreras– «es podrà circular pel aquest carrer fins a la cruïlla amb el carrer Doctor Trueta». Pel que fa precisament a l'accés de veïns i comerciants als carrers quan siguin tancats, l'Ajuntament té previst reunir-se amb els dos col·lectius per establir com es repartiran les claus o comandaments que han de permetre entrar-hi i sortir-ne amb normalitat. L'horari de càrrega i descàrrega, però, està previst que s'estableixi fora del comercial.

En aquesta mateixa actuació també és preveu l'ampliació de les voreres al carrer Mes, amb l'objectiu de millorar la seguretat dels vianants. Però segurament l'acció que serà més ben rebuda pels visitants de Tordera serà la de l'asfaltatge dels dos aparcaments de la zona, el del Centre Vila i el de davant de la plaça de la Sardana, que ara queden impracticables quan plou. «Es marcaran les places i disposarem d'un centenar d'espais adequats a la demanda que es genera ara», indica el regidor de Promoció de la Vila.

Les altres partides

Tordera disposa segons els criteris aplicats pels fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL) d'1.599.989 euros. Descomptat el 20% per a despeses socials, l'1.279.350 euros els distribuirà –a banda de la intervenció en el nucli urbà– en la rehabilitació de la planta baixa de l'ajuntament com a oficina del ciutadà, programes i material informàtic, la construcció d'uns vestuaris annexos al camp de futbol, l'adequació de l'edifici del carrer alcalde Vendrell i l'adquisició d'un sistema d'accés electrònic del ciutadà als serveis públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.