Camps declara que té un compte propi amb menys de mil euros i un patrimoni total de poc més de seixanta mil

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, va declarar ahir que només té un compte corrent de 905 euros i la meitat d'un compte compartit de 1.386. El seu patrimoni, que inclouria un turisme de la marca Saab, la meitat d'un pis a València i un pla de pensions, pujaria a 66.000 euros. Això significa que, comparativament, els seus tres vicepresidents tenen un patrimoni superior al de Camps.

El desembre passat es va aprovar per unanimitat la modificació del reglament parlamentari que permet conèixer el patrimoni dels diputats de les Corts valencianes, i que des d'ahir es pot consultar per internet. Així se sap que el vicepresident Gerardo Camps té 19 immobles d'un valor de 280.000 euros i quasi cinquanta mil en altres conceptes, com un parell de vehicles; que Rita Barberà, també del PP, que és alcaldessa de València, té un patrimoni proper als 300.000 euros, malgrat que no té béns immobiliaris. Quant als socialistes, el seu portaveu, Ángel Luna, posseiria 352.000 euros. El parlamentari més ric és Pedro Ángel Hernández Mateo, del PP, amb més d'un milió d'euros. Mateo va ser investigat tres anys enrere per haver requalificar un terreny. L'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, té 240.000 euros en immobles, i 171.000 en altres conceptes com un cotxe BMW i cinc comptes bancaris. Costa va ser l'únic destituït per la trama de presumpta corrupció que afecta els populars i que s'inclou en el cas Gürtel. La trama, investigada pel jutge Garzón, té com un dels acusats a Álvaro Pérez, el qual va organitzar diversos actes encarregats per la Generalitat Valenciana a través de la seva empresa, Orange Market. El mateix president Camps hauria rebut regals de Pérez, segons es desprèn de la investigació.

Els partits catalans, amb més o menys matisos, es van mostrar d'acord que també s'apliqués aquesta mesura de fer públic el patrimoni dels diputats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.