Les Parcel·les Casas i el barri Montserrat es presentaran a la convocatòria de la llei de barris

S'afegirien als barris del Carme, Immaculada i Sol-i-Vista

Reus aspira a un pessic dels 60 milions d'euros que el govern català destina a la part de la setena convocatòria de la llei de barris per facilitar la rehabilitació de les zones de municipis de més de 10.000 habitants que ho necessiten. Aquesta vegada, l'Ajuntament pensa presentar-hi la zona sud de Reus, després d'estar a punt d'acabar la remodelació del cor de la ciutat, el barri del Carme, i d'haver-los concedit la dels barris de la Immaculada i Sol-i-Vista.

«El regidor Jordi Bergadà està liderant la presentació d'un projecte d'actuació integral per a la zona sud de Reus, que inclourà amb tota seguretat el nucli del barri Montserrat i les Parcel·les Casas», va anunciar Pérez, que, a més, va afegir-hi que això no exclou una «ampliació» del nombre de barris que podrien presentar-hi.

La intenció de presentar més barris a les convocatòries de la Generalitat ja va avançar-la Pérez en el ple en què es va aprovar el pla integral de la Immaculada i Sol-i-Vista, el mes de maig de l'any passat. Aleshores també va afegir en l'anunci de la intenció el barri de Sant Josep Obrer.

El fet, però, és que en la convocatòria només s'hi pot incloure el projecte d'una sola àrea, tot i que la ciutat ja té el precedent de l'última convocatòria atorgada, en què van presentar Sol-i-Vista i la Immaculada conjuntament perquè estan gairebé a tocar l'un de l'altre i perquè precisament en el projecte es preveu establir-hi un nexe i trencar-ne l'aïllament.

El govern va aprovar la nova convocatòria el 16 de febrer passat, en la qual s'atorgaran 23 projectes. Es destinaran 60 milions d'euros al programa ordinari de barris, i 30 milions d'euros per al programa Viles amb projectes. Fins ara ja són 117 els projectes de rehabilitació integral que s'han aprovat en les anteriors convocatòries de la llei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.