Sant Sadurní d'Anoia aprova l'ordenança que permetrà desenvolupar l'administració electrònica

El ple de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha donat llum verd a l'ordenança reguladora de l'administració electrònica que permetrà fer els tràmits municipals que fins ara s'havien de fer presencialment es puguin fer de manera electrònica amb seguretat jurídica. Segons va explicar la regidora de Noves Tecnologies, Àngels Canals, l'objectiu del nou sistema, que obligarà a modificar la manera de gestionar els serveis per part de l'Ajuntament, és facilitar l'accés de la ciutadania als tràmits municipal. Canals ha puntualitzat que l'Ajuntament ja ha fet el pas en la seva gestió interna i que ara es tracta de fer-ho accessible a través del lloc web municipal. Temes com ara els de la signatura electrònica, que encara està poc introduïda entre la població, seran eines bàsiques per fer realitat aquesta transformació de l'Ajuntament. La regidora de Noves Tecnologies comenta que no hi ha gaires municipis de la mida de Sant Sadurní d'Anoia que hagin fet aquest pas, i ha anunciat sessions de formació adreçades al personal de l'Ajuntament per ajudar a familiaritzar-se amb aquestes noves eines. Canals recorda que s'ha fet una aposta important per les noves tecnologies durant l'actual mandat que va començar amb la creació del lloc web i els espais Wi-Fi.

Sant Sadurní d'Anoia és el segon municipi que ha fet passes decidides per aplicar les TIC en la relació amb els ciutadans. Fa dies, l'Ajuntament de Vilafranca va anunciar un projecte per ampliar els tràmits electrònics que ja ofereix l'ens.

Suport a la vegueria

El grup municipal del PSC i d'ERC a l'Ajuntament de la capital del cava van aprovar, també com la resta de grups municipals, en el darrer ple, una moció conjunta en què es demana als grups parlamentaris catalans que introdueixin una esmena al projecte de llei de les Vegueries que s'està tramitant amb l'objectiu de crear la vegueria Penedès, un territori que té reconegut el seu àmbit de planificació i que ara l'està desenvolupant per a la seva aprovació. La moció també recorda que aquesta vuitena vegueria ja es podria crear tenint en compte el suport que han donat més dels dos terços dels municipis afectats. A més de votar-hi a favor, tant ERC com el PSC van voler deixar clar que el Consell Comarcal ja ha aprovat de manera unànime una moció en aquest mateix sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.