La fira de productes en català de Girona ja té confirmades trenta-una empreses

Trenta-una empreses ja han confirmat la seva presència a De Tot Cat, una fira mercat que se celebrarà a Fira de Girona del 4 al 6 de juny i en què es promocionaran productes etiquetats en català o que portin incorporat el català al seu programa o en els catàlegs que el difonen. La mostra està organitzada per l'Ajuntament de Girona, amb el suport de la Generalitat, i és la primera d'aquestes característiques que es farà en l'àmbit de parla catalana.

Segons va explicar el tinent alcalde de Girona Miquel Poch, s'espera la presència d'empreses del Principat, de la Catalunya del Nord i de les Illes Balears. Es tracta d'una fira multisectorial, en la qual es faran visibles la majoria d'àmbits de la vida quotidiana en els quals es poden consumir productes en llegua catalana. Un exemple d'això serà la recreació d'un habitatge en què tots els elements que en formaran part seran productes etiquetats en català.

A part de la fira mercat, està previst celebrar xerrades i taules rodones; hi haurà exposicions, actuacions musicals i activitats infantils.

L'alcaldessa, Anna Pagans, va destacar la necessitat de conscienciar empreses i ciutadans per arribar a una plena normalitat en l'ús del català. Un punt en què es va mostrar d'acord el director territorial del departament d'Innovació, Universitat i Empresa, David Mascort: «Ja no és una qüestió de militància sinó de normalitat.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.