Ciutat Vella accepta fer un tancat definitiu per a la zona enjardinada de la plaça Vila de Madrid

Era la reclamació central de l'assemblea de veïns de la plaça Vila de Madrid i finalment el districte de Ciutat Vella l'ha acceptat. En el ple d'abans d'ahir, la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, va explicar que havien decidit instal·lar una tanca definitiva i permanent a la zona enjardinada de la plaça Vila de Madrid, en ple barri Gòtic, atenent així la insistència mostrada pels veïns en aquesta qüestió. Segons González, ja han demanat formalment a Parcs i Jardins que validi la instal·lació d'aquesta tanca, així com de jocs infantils a la zona, que era una altra de les demandes dels veïns.

Segons han defensat sempre els veïns, la importància de mantenir el tancat està precisament en el fet que sempre que la zona enjardinada ha estat tancada els problemes de degradació i incivisme han desaparegut. Ara a la plaça hi ha un tancat provisional, fruit de les obres que es van fer a la vil·la romana. Ara els veïns esperen que Parcs i Jardins validi de fer-hi un nou tancat adequat a la zona i la mesura es tiri endavant. «Si realment és així, tothom se n'alegrarà molt, esperem que es materialitzi», assenyala Montse Gisbert, membre de l'assemblea de veïns.

Ara la plaça Vila de Madrid té afectacions per les obres d'urbanització del carrer Canuda, per bé que els veïns són conscients que són les molèsties pròpies d'unes obres. «El carrer està tot aixecat i tota la maquinària i el material són a la plaça», explica Gisbert. La previsió és que les obres s'acabin al maig.

El districte de Ciutat Vella ha impulsat un pla de millora de la plaça, que s'ha treballat en reunions amb veïns. Entre les mesures ja preses, hi ha la intensificació de la neteja diària, la millora de l'enllumenat i el desplegament d'agents cívics a la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.