Pep Suñé aplega en un llibre els articles publicats a El Punt entre 1996 i 2008

Pep Suñé, membre destacat d'Unió de Pagesos i exalcalde de la Fatarella, ha aplegat al llibre Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural (Cossetània Edicions) el centenar d'articles d'opinió que va publicar a El Punt entre els anys 1996 i 2008. El volum constitueix un recull de «reflexions rurals», segons Pep Riera, excoordinador d'Unió de Pagesos, que ha prologat el llibre, «ja que es tracta dels punts de vista d'un pagès i sindicalista que no es mossega la llengua a l'hora d'analitzar temes molt diferents, tots importants, tant per definir-se de manera compromesa».

Toni Bonet i Eva Pomares han estat els responsables de l'edició de llibre, i destaquen que els escrits de Suñé «traspuen un veritable amor per la terra, la seva gent i els seus costums. Són un cant compromès amb un país que es vol viu, perseguint un futur millor sense descuidar les arrels que ens han dut fins aquí». Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural ha estructurat els articles en els apartats d'agricultura, costums, medi ambient, sindicalisme i territori. També hi ha un apartat que recull temes variats, entre els quals hi ha tres poemes. Cadascun dels apartats ha estat prologat per persones que coneixen bé la trajectòria de Suñé, com Salomo Torres, membre de la comissió nacional d'UP; el periodista Xavier Graset; Martí Boada, doctor en ciències ambientals; Joan Caball, actual coordinador nacional d'UP; i Manolo Tomàs, de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

L'AUTOR

Pep Suñé (la Fatarella, 1949), és pagès i membre d'Unió de Pagesos, en què ha tingut diversos càrrecs de responsabilitat com el de coordinador territorial de les comarques de Tarragona i responsable nacional del sector de la fruita seca. Regidor del primer Ajuntament democràtic de la Fatarella, en va ser l'alcalde entre els anys 1999 i 2007
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.