La 2a fira Reus Viu el Vi, que se celebra el juny, tindrà una setantena d'expositors i s'ampliarà a tres dies

Una seixantena de cellers –de les denominacions d'origen que abarca la Cambra de Comerç de Reus, com la DO Priorat, la DO Conca de Barberà, la DO Terra Alta, la DO Montsant i la DO Catalunya– i una desena més d'expositors gastronòmics configuraran l'aparador de la fira Reus Viu el Vi que es farà els dies 11, 12 i 13 de juny per segona vegada a la plaça de la Llibertat de la capital del Baix Camp. S'allargarà un dia més respecte a la primera edició i en horari de tarda nit –se suprimeixen els matins–. La Cambra de Comerç, l'Ajuntament i el Consorci Reus Vitalitat aposten per la consolidació d'aquesta mostra, que combina la viticultura amb la gastronomia –es podran degustar plats típics del territori- amb l'objectiu de fer difusió de la «qualitat» dels productes, va expressar el president de la Cambra, Isaac Sanromà–. Així, es volen igualar o superar les xifres de participació en visitants, que el 2009 va ser de 30.000 persones, i també vendre més de 5.000 lots de degustació per mirar de resoldre el descens de vendes que ha sofert el sector arran la crisi. En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, va reivindicar la importància de la venda directa en fires com aquesta i la de l'oli Siurana, per «fidelitzar» la clientela. A més, va reconèixer que es tracta d'un projecte «ambiciós» al qual ara cal «posar més ingredients». El director de la fira, Carles Tubella, va destacar per la seva banda que s'abaratirien els costos de lloguer d'un estand per aconseguir que vinguin més expositors, ja que en una fira d'aquestes dimensions se'ls poden plantejar més oportunitats de negoci.

Receptari de butxaca

«Hem après a sintetitzar el que va ser un èxit espontani» i ara se li vol donar valor afegit. Per això, a l'entorn de la fira es realitzaran activitats paral·leles com l'elaboració d'un receptari de butxaca. La Biblioteca del Centre de Lectura i la Biblioteca Xavier Amorós animaran els usuaris a donar a conèixer receptes de cuina, i de les seleccionades s'editarà un llibre, que es complementarà amb un consell sobre quin és el millor vi per acompanyar els plats.

La campanya, amb el nom de Reus Viu el Vi i la seva Gastronomia, comença aquest mes de març i es realitzarà amb l'edició de punts de llibre que es podran recollir a les biblioteques. També hi col·laboren els paradistes del Mercat Central.Com a novetat en aquesta segona edició, també cal destacar l'oferta musical. La regidora de cultura, Empar Pont, va anunciar el concert que oferirà l'Orfeó Reusenc, tot i que també se'n programaran d'altres, els quals es realitzaran a la plaça Antoni Borell del Parc Sant Jordi.Per incentivar la venda anticipada de lots de degustació es faran tastos previs el mes de maig. El primer es farà a la Llotja i serà un acte més de celebració del 700 aniversari.Finalment, s'ha previst la realització d'accions formatives, com el curs d'anglès del vi (del 19 al 22 d'abril), la sessió informativa sobre la seguretat alimentària en el sector vinícola (adreçada a professionals) o el curs d'iniciació al tast de vins de les denominacions d'origen de la Cambra de Reus, que es farà l'última setmana de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.