L'històric pres anarquista Amadeu Casellas s'estalvia sis anys de presó i surt en llibertat

L'històric pres anarquista Amadeu Casellas va sortir ahir de la presó, després de gairebé 25 anys tancat, i es va estalviar sis anys de condemna segons l'aplicació d'una sentència del 2008 del Tribunal Constitucional. Aquesta resolució implica reduir el temps de presó als delinqüents reincidents. Per exemple, si a una persona la condemnen a vuit anys de presó i després, en un permís penitenciari, comet un altre delicte i la condemnen a vuit anys més, el temps que ha estat en presó preventiva es descompta dels anys de la segona condemna.

En el cas d'Amadeu Casellas, segons van informar ahir fonts penitenciàries, va ser el mateix director del centre penitenciari de Girona el que va informar-lo d'aquesta doctrina del Constitucional que el beneficia. Finalment, l'advocat de Casellas va presentar la petició de revisió de la seva condemna, i el jutge, fent un còmput de tots els anys de presó preventiva que ha complert Casellas, va resoldre que el veterà reclús, en lloc de quedar en llibertat el 2016, tal com estava previst, havia de sortir el 2010. Casellas, però, encara està pendent d'un judici per tràfic de drogues al penal, en què la fiscal li demana vuit anys de presó.

EL PROTAGONISTA

AMADEU CASELLAS
Ha passat gairebé 25 anys a la presó acusat de diversos atracaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.