Indignació a la UPF per una invitació a jurar bandera

Els alumnes de la Universitat Pompeu Fabra han mostrat el seu malestar per la difusió per la intranet de la universitat d'una invitació de l'inspector general de l'exèrcit, el tinent general Fernando Torres González, a jurar la bandera espanyola el pròxim dia 22 de maig. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha manifestat que «la publicació d'aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads». En aquest sentit, el sindicat exigeix la retirada immediata de la invitació de l'inspector de l'exèrcit a jurar bandera.

El tinent general i inspector general va convidar en una carta els estudiants i professors de la Universitat Pompeu Fabra a jurar la bandera espanyola el proper 22 de maig al matí a l'aquarterament del Bruc, durant la celebració de la setmana de les forces armades. L'alt comandament recordava en la carta «la necessària cohesió social que faci que el militar se senti íntimament lligat al servei de la societat».

Fonts de la UPF han afirmat que només es van limitar a penjar la invitació com ho fan amb altres convocatòries, i que, com estava previst, la carta va desaparèixer ahir al vespre de la intranet de la universitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.