Olles, calderes i artesans

Aquest cap de setmana la localitat celebra la segona edició del Mercat de l'Olla i la Caldera i la 25a edició del Mercat d'Artesans

Es tracta d'una activitat genuïna que va néixer l'any passat sota el lema Fem bullir l'olla. Amb l'objectiu d'augmentar el ressò turístic i reimpulsar el tradicional mercat d'artesans calderí, la proposta té l'element propi i distintiu de Caldes de Montbui: la caldera, símbol de l'escut i marca del poble. A dins hi cap tot allò que té a veure amb recuperar tradicions i amb posar en relleu la gastronomia i l'artesania catalana... i local. El Mercat de l'Olla i la Caldera vol ser també un espai per apropar diferents festes i tradicions catalanes que fan servir olles i calderes. En aquesta edició, Caldes rep la visita de la població de Verges, que presentarà la tradicional sopa.

Ho podreu assaborir tot plegat aquest cap de setmana i alhora passejar per les 140 parades que s'instal·laran al centre històric (places de la Font del Lleó, Onze de Setembre i carrers Major, del Forn i Samsó). El mercat també oferirà tallers i activitats per a tots els públics. En el recorregut, podreu detenir-vos en qualsevol dels restaurants calderins que participen en les Jornades Gastronòmiques i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de Caldes i de Catalunya.

Com a novetats, s'amplien les Jornades Gastronòmiques de l'Olla i la Caldera, fins al 25 d'abril i s'afegeix una caldera gegant (d'un metre i mig de diàmetre) a la cocció tradicional amb olles i calderes i amb llenya.

Al llarg del cap de setmana hi haurà demostració d'oficis antics, jocs i tallers, venda de productes artesans, demostració culinària dels llegums i de les botifarres de Caldes, així com de tastets amb farigola. Diumenge al matí (de 10 a 14 h), al carrer Major, s'instal·larà la fira d'antiquaris i brocanters.

A LA PLAÇA DE LA FONT DEL LLEÓ

Dissabte, 20
Al matí, degustació de llegums cuits amb aigua termal.
A les 11 h, encesa de l'olla gran de Caldes i inici de la cocció de l'aigua de farigola.
De 12 a 14 h i de 17 a 19 h, demostració del treball del vidre.
17 h caldera de pa amb xocolata
Diumenge, 21
A les 12 h, degustació de tastets amb farigola i aigua termal.
De 18 a 20 h, presentació i tast popular de la sopa de Verges.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.