Els artesans de Vila de Madrid exigeixen tornar a posar la fira a la plaça

Els onze artesans que feien fira a la plaça de la Vila de Madrid estan en peu de guerra. Des del 23 de gener que no han pogut tornar a posar la fira. Primer van ser les obres del carrer Canuda i després que el districte de Ciutat Vella no vol que s'hi tornin a instal·lar perquè pretén traslladar-los a una altra zona. El motiu, segons el districte, és que «el plantejament funcional de la plaça ha canviat», amb la museïtzació de les ruïnes romanes i la futura instal·lació de jocs infantils i una tanca a la zona enjardinada. Però els artesans no volen marxar de la plaça de la Vila de Madrid i tampoc estan satisfets amb els emplaçaments alternatius que el districte els ha donat, ja que els veuen «inviables».

Segons l'associació d'artesans Vila de Madrid, passat Nadal els van dir que la sortida de la fira de la plaça –motivada, en primer terme, per les obres– seria definitiva. «Fa més de dos mesos que no treballem i no ens garanteixen que tornem a la plaça», afirma un artesà. L'associació es queixa que, tot i les reunions, no ha rebut informació clara del districte i ja es belluguen per quedar a la plaça. Des d'ahir i de manera indefinida l'associació planta un envelat a la plaça per difondre les reivindicacions i continuar buscant adhesions. Per ara té 600 firmes, que ja ha enviat al districte, i la recollida continuarà. «Ens veiem molt indefensos», afirmen des de l'associació d'artesans.

El districte precisa que renova les llicències de les fires en funció dels usos que genera a l'espai públic. Per això, entre les alternatives que ha donat als artesans hi ha la plaça de George Orwell, ja que creu que seria una activitat que dinamitzaria la zona. Però, precisament, la forta degradació d'aquesta plaça és el que fa que els artesans no hi vulguin anar, a pesar que el districte els ha ofert mig any sense pagar les taxes municipals. El districte també diu que els ha proposat anar al final de la Rambla –unint-se a una altra fira– i a la plaça dels Àngels.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.