Crida de la Diputació a tots els 221 alcaldes

Un total de 150 alcaldes dels 221 municipis de les comarques gironines, més el de Tordera, ja s'han adherit al manifest crític amb les companyies elèctriques i amb el govern i en què s'exigeixen mesures perquè no es torni a repetir la situació de caos arran del temporal de neu del 8 de març del 2010. Impulsat pels alcaldes de Lloret (CiU), Llagostera (CiU), Palafrugell (ERC), Palamós (PSC), Sant Feliu de Guíxols (PSC) i la Bisbal (ERC), l'han signat alcaldes de tots els colors polítics: 71 de CiU, 45 del PSC, 34 d'ERC i 1 d'ICV-EUiA. I per reblar el suport creixent al manifest dels alcaldes, la Diputació de Girona, ajuntament dels 221 ajuntaments de les comarques gironines, va acordar adherir-se al manifest per la unanimitat dels tres grups.

«Perquè un dia els pot tocar a ells»

La moció de suport de la Diputació de Girona al manifest va ser aprovada en el ple ordinari de març, celebrat ahir al migdia. Ni hi va haver debat, simplement una declaració institucional del president i alcalde de Vilablareix, Enric Vilert, que va acabar el seu discurs amb una crida a tots els alcaldes a secundar el manifest: «Perquè un dia els pot tocar a ells, als seus municipis.» Vilert va advocar perquè l'efecte del temporal de neu no tingui impacte sobre el turisme, perquè qui vingui a les comarques gironines trobi les millors condicions. Va comprometre «un cop de mà de la Diputació en una situació extraordinària», però va advertir que primer de tot cal avaluar els danys soferts pels municipis. Mentrestant, va recordar que la Diputació ja té una partida en matèria forestal de 700.000 euros, per a la gestió forestal o la conservació de boscos singulars.

D'altra banda, l'Associació de Micropobles de Catalunya s'ha adherit al manifest promogut pels ajuntaments de les comarques del nord-est, molts dels quals són micropobles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.