Salou buscarà la subvenció de la llei de barris per revitalitzar el nucli antic

La iniciativa, que ha estat aplaudida per l'oposició, inclourà sessions de participació amb els veïns

L'àmbit d'actuació del projecte de millora integral inclourà tant zones del municipi situades entre la línia de mar i les vies del tren, com d'altres de situades per damunt de l'actual estació ferroviària. Les actuacions, de fet, afectaran l'entorn de tres punts de referència al barri: la Torre Vella, l'església de Santa Maria del Mar i la plaça de Sant Jordi. «Serà la traducció del nostre concepte de ciutat social, on es configuri un espai urbà divers i dinàmic», va avançar l'alcalde de Salou, Pere Granados.

Abans de plantejar la redacció del projecte que s'haurà de presentar al govern català abans del proper 15 d'abril, el consistori ja va encarregar a una empresa consultora que analitzés si aquest barri complia les condicions necessàries per poder aspirar a aquesta línia d'ajuts. «Complim tots els requisits, i si no l'obtenim serà per falta de pressupost del govern català», va avançar Granados. En les properes setmanes, l'equip redactor recollirà propostes per al pla d'actuació que finalment es presentarà tant del govern municipal com de la resta de grups municipals, a més dels serveis tècnics municipals, entitats, comerciants i veïns de l'àrea afectada. El proper dimecres 24 ja s'ha convocat un taller d'informació i participació dels diferents sectors implicats en el projecte.

Tot i que el govern no va voler avançar la quantia econòmica del pla que concorrerà a la convocatòria de la llei de barris, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, va avançar que s'inclouran actuacions referents a millora de la via pública, rehabilitació de façanes i millora del benestar social, entre d'altres. Un dels eixos principals serà, de fet, la dinamització comercial del barri.

La iniciativa del govern va rebre el suport, ahir, del portaveu del PSC, Zacarías Henar, que va oferir la col·laboració del grup.

Calafell convoca una altra reunió per elaborar el projecte

A Calafell continuen endavant amb els actes de participació ciutadana per tal de definir el projecte que finalment concorrerà a la convocatòria de la llei de barris, i que estarà dedicat al nucli de Calafell Poble. El proper 24 de març s'ha convocat una segona reunió amb els veïns del barri per tal que aquests lliurin les enquestes que el consistori va fer-los arribar i en les quals havien de marcar quines prioritats consideraven necessàries per a la millora del barri. En la reunió, que començarà a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cultural i Recreatiu de la Cooperativa, també hi assistirà l'equip d'arquitectes al qual s'ha encarregat la redacció del projecte de millora integral.

Calafell ja es va presentar l'any passat a la llei de barris amb un projecte al nucli de Segur, que va ser rebutjat.

El Vendrell hi torna enguany

L'Ajuntament del Vendrell tornarà enguany a presentar-se a la convocatòria de la llei de barris per tal de completar la remodelació integral que ja s'està executant des del 2007 al nucli antic, també gràcies a aquesta línia de subvencions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

En aquest cas, la voluntat del consistori és aspirar a l'ajut del govern català amb la part sud-est del barri, que inclou també la zona d'entrada al barri des de Tarragona. Així, aquest nou àmbit d'actuació quedarà limitat per l'avinguda Jaume Carner, el carrer Doctor Robert, la plaça Nova, els carrers Muralla i Carnisseria i l'avinguda de la Riera de la Bisbal.

Actualment s'estan executant diverses actuacions de millora en l'àmbit urbà i social o econòmic a la part nord-oest del nucli antic, gràcies a un projecte de reforma integral valorat en més de 10 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.