REUS (Baix Camp). BADALONA (Barcelonès). PALMA DE MALLORCA

Tradicions santes

Més d'un centenar de processons arreu de Catalunya mantenen viva la Setmana Santa

REUS. Amb l'enllumenat dels carrers apagat, i l'únic so dels timbals, aquest dijous sant, a les onze de la nit, començarà la processó del Silenci. Està organitzada per la Confraria del Nostre Pare Jesús del Calvari i hi participen els armats de la Sang i els de la mateixa confraria. La processó acompanya els passos de Jesús amb la creu a coll i la Verge del Calvari.

Recorregut

Des de l'església de Sant Francesc d'Assís fins a l'església de Sant Joan Baptista.


BADALONA. La processó dels misteris recorrerà avui dijous els carrers del nucli antic de Badalona. Coneguda com la Processó del Silenci, perquè l'únic que se sent al llarg del seu recorregut és el Cant de Record i Memòria, és la passió més antiga del país, de totes les que hi ha documentades (data del 1627). Està formada per diversos misteris, dos dels quals són vivents i la resta van sobre tabernacles.

Recorregut

Surt a les 22 hores de l'església de Santa Maria, recorre els carrers de Dalt de la Vila i torna a la parròquia.


PALMA DE MALLORCA. La processó del Crist de la Sang de dijous sant, documentada des de l'any 1554, és una de les més importants de la Setmana Santa de la capital mallorquina. Uns 5.000 penitents de la trentena de confraries de la ciutat acompanyen la imatge des del Pati de la Misericòrdia fins a la Seu.

Recorregut

Plaça de l'Hospital, costa de la Sang, Oms, Sant Miquel, plaça Major, plaça Marquès del Palmer, Colom, plaça de Cort, Palau Reial, plaça de l'Almoina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.