Palamós ha tingut la millor temporada de creuers de la seva història

En canvi, el volum de mercaderies ha caigut un 50% per culpa de la crisi

Segons el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, va ser la millor temporada de la història d'aquest port i «els resultats consoliden el sector dels viatges de creuer com a oferta turística i com a font de dinamització econòmica de la ciutat i de les comarques gironines». Segons les estimacions fetes per la Unió Europea en un estudi sobre el turisme en els ports, l'activitat de creuers ha generat a Palamós i a la seva àrea d'influència un impacte econòmic d'1,9 milions d'euros.

La bona temporada de creuers contrasta amb la baixada del volum de mercaderies en aquest port. Es van registrar 173.598 tones, un 50% inferior al 2008. Aquest resultat ha estat influït per la situació econòmica mundial. Tot i així, durant els mesos de gener i febrer del 2010, el port de Palamós ha augmentat un 18% comparativament amb el mateix període del 2009.

D'altra banda, a la demarcació de Girona es van desembarcar l'any passat 10.370 tones de peix, un 14% menys que el 2008, i han generat un impacte econòmic de 45.995 milions, un 10% menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.