La carretera C-31 entre la Tallada i Torroella de Fluvià entra en servei entre crítiques de propietaris

Es queixen que no s'han fet els vials que calen per accedir als camps del voltant

Els cotxes ja circulen per la nova C-31, que uneix l'Alt i el Baix Empordà, tot i que les obres, que promou la Generalitat de Catalunya, encara continuaran ja que falten algunes feines complementàries per acabar. De fet, les obres de la polèmica carretera s'han avançat i la via s'ha obert al trànsit mesos abans del que estava previst, coincidint just abans de les vacances de Setmana Santa. La previsió inicial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques era obrir la via a la tardor.

L'entrada en servei de la carretera, però, ha generat les queixes d'alguns propietaris, que asseguren que la Generalitat encara no ha fet els vials laterals que han de permetre accedir als camps de cultiu des de la C-31. «És com una mofa», explicava Pere Puigbert, un dels afectats, que hi afegia que hi ha casos en què els afectats han de fer dos quilòmetres de volta amb tractors o amb màquines lentes per la carretera perquè no hi ha cap accés als seus camps. Segons expliquen, el fet que la carretera s'hagi fet amb talús fa que no es pugui sortir directament sinó que s'hagin de fer servir uns passos laterals que encara no existeixen. «Ens van dir que els accessos estarien fets quan la carretera estigués feta, i no ho estan», explicava Pere Puigbert.

Expropiacions per pagar

Els afectats pel pas de la carretera també lamenten que la major part dels propietaris que tenen terrenys expropiats no han cobrat encara les indemnitzacions. Segons diuen, «les negociacions per a les expropiacions van començar fa mesos i la majoria no han cobrat perquè només hi ha un funcionari de la Generalitat de Catalunya fent les negociacions». A més, critiquen que no s'han valorat en el preu ni els pous ni els arbres plantats. A part, els propietaris de la zona també temen que hi hagi inundacions en cas de pluges fortes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.