Verges, misteri i tradició

A Verges ja estan preparats per a la seva processó –hi ha qui diu professó– del Dijous Sant, amb la Dansa de la Mort com a eix principal i vertebrador, i és aquí on rau el seu interès, atès que és l'únic lloc de l' Europa occidental on es manté aquesta dansa, que té un ritme sempre igual, amb tres temps, marcat per un tabal. Es tracta d'un cos de deu membres, on només ballen cinc, dos adults i tres nois, i la resta serveix per ambientar la dansa. Un dels dos adults porta una dalla amb la inscripció llatina Nemini parco («No perdono ningú»); l'altre, una bandera amb la frase Lo temps és breu. Un dels nois porta un rellotge i els altres dos, cendrers al·lusius al pas del temps i en què ens convertirem quan ens arribi l'hora de deixar aquest món... La processó pot servir també per reflexionar sobre la nostra vida.

Durant tot l'any, l'associació de la Processó de Verges vetlla per tots els detalls per tal que no falti res per quan arribi el Dijous Sant, un dia ple de neguits, en què es fan els últims retocs. Si tenen pensat anar-hi, hi vagin aviat a la tarda per veure els manaies de Verges dins l'església i acompanyant els diferents passos que sortiran a la nit, on podran contemplar tota l'atmosfera que envolta aquest esdeveniment; després, a les 10 de la nit, poden assaborir els quadres sobre els últims dies de Jesús que es representen a la plaça Major, envoltats de les muralles medievals. En acabat, comença la processó per diferents carrers de la vila –els recomano que també passin pel carrer dels Cargols, si volen viure el silenci– on podran veure i escoltar el pelegrí. No es quedaran gens indiferents, després d'haver contemplat aquest misteri de passió i mort...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.