Demanda judicial a l'Audiencia Nacional per les esquerdes del TAV al Prat

Quatre veïns del nucli antic del Prat de Llobregat han demandat Adif davant de l'Audiencia Nacional, perquè l'empresa ferroviària els repari les esquerdes que van sortir a les seves cases durant les obres del túnel del TAV. Són veïns que viuen a prop de les vies –a uns 150 metres–, però ja fora del perímetre dins del qual Adif va comprometre's a arreglar els desperfectes que va causar l'excavació del túnel del TAV, el 2006 i el 2007.

Els veïns van reclamar a l'empresa al juliol del 2008 i aquesta va desestimar la demanda el novembre passat. Adif va al·legar estudis tècnics –elaborats per enginyers de la UPC– que asseguren que «a una distància de l'ordre de 50 metres les deformacions calculades són ja molt petites». Per tant, segons l'empresa, no està demostrat que les nombroses esquerdes siguin causa de les obres del TAV.

Els veïns citen els mateixos informes que Adif per fonamentar les seves reclamacions, però els interpreten de forma diferent. Subratllen que els estudis corroboren que «les lesions observades a les edificacions afectades tenen fonamentalment el seu origen en els moviments induïts» per les obres. Els demandants asseguren, a més, que els informes es basen en models «orientatius» i no tenen en consideració «factors que poden influir en un habitatge, com les seves característiques i el seu estat». Les seves cases es van construir abans de 1970.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.