Grups naturalistes critiquen que la gossera de Barcelona està en un estat «vergonyós»

«Lamentable», «vergonyós» o «inacceptable». Aquests són només alguns dels qualificatius que un grup d'entitats de defensa dels animals –Associació Zeus, Anima Naturalis, El Jardinet dels Gats i Huellas Cantabria– han utilitzat per definir l'estat de la gossera municipal de Barcelona, situada a la carretera de l'Arrabassada. Lluny de ser unes crítiques de caràcter genèric, aquests quatre grups han detallat en un comunicat les principals mancances que, segons el seu parer, té l'equipament municipal. En primer lloc, exposen que la seva seguretat és precària, ja que el centre no disposa d'un etòleg per tractar els animals que tenen problemes de comportament o que els gossos més perillosos passegen sense morrió. La higiene i l'atenció veterinària són dos dels altres aspectes sobre els quals fan incís. Per a les entitats que subscriuen el text, els animals ferits «poden arribar a passar dies» sense rebre tractament i les gàbies estan brutes o es renten amb aigua gelada, cosa que propicia l'aparició de malalties. A més, molts d'aquests animals malviuen amuntegats els uns sobre els altres, les races s'emparellen seguint criteris aleatoris o, fins i tot, algunes bèsties arriben a morir a conseqüència del fred. La manera de fer les adopcions és un altre motiu de crítica, ja que segons aquests grups naturalistes no es fa una selecció del perfil de l'adoptant ni un seguiment del procés. Per reblar el clau, es pregunten a què es destina el milió d'euros anual que teòricament es destina al manteniment del centre. Cal recordar que el consistori té previst fer un seguit de millores a l'equipament fins que no es construeixi el nou centre de Montjuïc

L'elefanta Susi, en perill

Paral·lelament a aquesta denúncia, diverses agrupacions animalistes han alertat que l'estat de salut de l'elefanta Susi és «crític» i que l'animal podria morir abans de l'estiu a causa de les seqüeles «físiques i psíquiques» que, segons aquestes associacions, li han provocat les condicions en les quals viu al zoo de Barcelona. Els promotors de la campanya Allibera Susi han informat que, des del desembre passat, el recinte de Susi està tancat perquè el públic no pugui accedir a la passarel·la d'observació i que s'ha col·locat una càmera per poder observar els seus moviments atès que ha tingut desmais. «Susi en l'actualitat és un espectre», asseguren en un comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.