L'alcalde de Salou replica a Huguet demanant-li «responsabilitat» en les declaracions sobre el Saloufest

Ajuntament, Diputació i hotelers guarden silenci per no «perjudicar» el sector

«No entrarem a fer cap valoració, però volem demanar responsabilitat a la conselleria en les declaracions que es puguin fer sobre aquest tema.» Aquestes van ser les úniques paraules amb què Granados va respondre ahir les valoracions del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet sobre el polèmic Saloufest, que fins al proper dissabte reunirà més de 4.000 universitaris britànics al municipi, tal com ja va fer la setmana passada. Huguet, de fet, havia reclamat al consistori «responsabilitat» a l'hora de garantir el civisme a través d'ordenances.

Tot i que l'alcalde va assegurar que tenia «moltes ganes» de respondre a les diverses crítiques que el consistori ha rebut per voler combinar celebracions com aquesta amb el model de turisme familiar, va optar pel silenci com «la millor manera per defensar la indústria turística» del municipi.

En un comunicat conjunt, el consistori salouenc, el patronat de turisme de la Diputació de Tarragona i l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda van expressar-se en la mateixa línia i van apostar per «no alimentar més una polèmica innecessària que només pot perjudicar la imatge de Salou i del seu sector turístic». Així, les dues institucions i l'agrupació d'hotelers van afirmar que volen evitar «més confusió» en un sector que genera «riquesa i ocupació» al municipi. Les tres parts, però, avancen que ja valoraran «àmpliament», en un moment encara per determinar, aquesta «acció turística», que consideren que ha generat «una inesperada reacció».

Ordenança en elaboració

En les seves declaracions de dimarts, Huguet reclamava a l'Ajuntament de Salou que treballés per evitar situacions d'incivisme als seus carrers com a conseqüència d'actes com el Saloufest, en què milers de joves han omplert els carrers de la zona d'oci nocturn disfressats i bevent alcohol. El conseller considerava aquest pas necessari per mantenir la marca de turisme familiar.

El consistori, de fet, ja fa mesos que treballa en l'elaboració d'una ordenança de civisme que castigarà pràctiques com el consum d'alcohol al carrer, tot i que el govern local encara no té un calendari per a la seva aprovació. «Volem que la norma inclogui àmbits com el de la prostitució, i estem estudiant experiències d'altres municipis per garantir que es podrà aplicar correctament», va detallar ahir l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.