Cinc detinguts en el desallotjament d'un edifici al districte de Sants

Els esquàters denuncien l'actuació policial, que hauria deixat inconscient un activista

El barri del Poble Sec, al districte de Sants, va ser ahir el nou centre d'enfrontaments entre esquàters i Mossos d'Esquadra. Al matí, els agents van anar a comprovar si l'edifici del número 19 del carrer Poeta Cabanyes estava ocupat, tal com havia denunciat ahir mateix el propietari d'aquest immoble. La versió dels veïns va corroborar que els esquàters haurien entrat a l'immoble diumenge. Com que no havien passat ni 24 hores de l'ocupació i els havien enxampat in fraganti, els Mossos van poder desallotjar l'edifici sense ordre judicial. Les cinc persones que havien ocupat l'immoble van ser detingudes i han de passar a disposició judicial.

Segons un activista, «els esquàters havien ocupat l'edifici –que feia anys que estava buit– la setmana passada. Ahir al matí, però, s'havia de destapiar la porta. Per participar d'aquest fet, un grup d'unes quaranta persones ens vam trobar davant l'edifici». Els Mossos d'Esquadra, «que anaven amb la cara tapada i sense placa d'identificació, van carregar de manera desproporcionada» cap a aquest grup de gent, afegeix. Una mostra d'això és que un d'ells «va quedar inconscient». La versió del cos policial és una altra: la persona que momentàniament va perdre el coneixement hauria caigut sol quan els agents van haver de protegir els detinguts a la sortida, ja que el grup de simpatitzants feia resistència activa.

D'altra banda, els esquàters criticaven que els agents haguessin procedit al desallotjament sense una ordre judicial. Asseguraven que feia dies que eren dins d'aquest edifici abandonat i l'havien convertit en el seu domicili. Experts juristes van assegurar a l'agència de notícies Efe que els agents podien actuar sense ordre judicial si els esquàters no havien canviat el pany.

Els esquàters de Madgalenes reclamen protecció per a l'últim veí de la finca

A.B

Els esquàters que van ser desallotjats dijous passat de l'edifici del carrer Magdalenes van reclamar al districte de Ciutat Vella protecció per a l'últim veí que queda a la finca. El col·lectiu de l'espai social i veïns de diferents barris de Ciutat Vella van fer ahir una cassolada de protesta al davant del districte. «Volem que la protecció del veí sigui efectiva i no formal», va indicar un membre del col·lectiu, que va acusar la propietària, Catalònia Hotels, d'«intents d'enderroc reiterats de l'edifici mentre ell –el veí– era a dins». El col·lectiu diu que el dia del desallotjament uns paletes enviats per la propietària van tirar a terra parets internes, cosa que el districte nega, i diu que només van ser obres per tapiar la finca. L'Espai Social Magdalenes torna a reclamar al districte que els garanteixi un local on fer les activitats que realitzaven a l'immoble del Gòtic d'on van ser desallotjats. El districte els va respondre que manté la proposta que vagin al futur local que s'està rehabilitant per a entitats del barri. Segons el districte, serveis socials i l'oficina d'habitatge han ofert el seu ajut al veí que queda a la finca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.