La Garrotxa i l'Alt Empordà rebran 8,5 milions en ajuts per a programes en l'àmbit rural

Prioritzarà projectes que afavoreixin la responsabilitat social

L'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRI-NOC) aplega els 21 municipis de la Garrotxa i els tres del Collsacabra (Osona) que ja hi havia en l'anterior grup i, ara, a més, integra 25 municipis de l'Alt Empordà i un més d'Osona. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha avançat que tenen garantits ajuts per valor de 8,5 milions –un 70% del PDR del Departament d'Agricultura i el 30% del fons europeu de desenvolupament rural–, una quantitat que, segons ell, es pot incrementar en la revisió dels objectius que es durà a terme dintre de tres anys. Aquesta quantitat sobrepassa en escreix el doble de la adjudicada en el programa que ara s'ha acabat, que ha estat de 3,3 milions. El gerent del nou grup Leader, Jordi Terrades, ha avançat que la nova convocatòria està oberta a petites i mitjanes empreses de l'àmbit rural que optin per millorar la transformació i comercialització dels productes alimentaris i per fomentar l'activitat turística. A més, hi poden accedir els qui vulguin crear o desenvolupar microempreses i les entitats municipals que apostin per algun projecte de millora del patrimoni natural.

MUNICIPIS DEL LEADER

Olot

Riudaura

Santa Pau

La Vall d'en Bas

Les Planes d'Hostoles

Sant Feliu de Pallerols

Castellfollit de la Roca

La Vall de Bianya

Mieres

Montagut i Oix

Sales de Llierca

Sant Jaume de Llierca

Argelaguer

Tortellà

Besalú

Maià de Montcal

Sant Ferriol

Sant Aniol de Finestres

Beuda

Sant Joan les Fonts

Les Preses

Rupit i Pruït

Santa Maria de Corcó

Tavertet

Vilanova de Sau

Sant Miquel de Campmajor

Agullana

Albanyà

Biure

Boadella

Darnius

Espolla

Garriguella

La Vajol

Lladó

Maçanet de Cabrenys

Masarac

Mollet de Peralada

Palau-saverdera

Pau

Rabós

Sant Climent Sescebes

Sant Llorenç de la Muga

Terrades

Vilajuïga

Vilamaniscle

Vilanant

Responsabilitat social

La responsabilitat social de les empreses és l'aspecte principal que pretén potenciar el nou programa Leader. Aquesta és una qüestió que de manera pionera ha treballat el grup garrotxí en la convocatòria que ara ha acabat, el Líder Plus, i que ha comportat ajuts de 3,3 milions d'euros per a un total de 54 projectes, que han generat una inversió de 10,4 milions a la comarca de la Garrotxa i a tres municipis del Collsacabra. A més, aquest grup Leader a estat reconegut amb diversos guardons per l'aposta per la responsabilitat social de les empreses. Entre altres mèrits, ha estat distingit amb el III Premi MSD-Forética de Investigació en Ètica Empresarial. En concret, ha fomentat organitzacions viables des econòmicament, sostenibles des del punt de vista ambiental i socialment responsables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.