El Punt i l'Avui són els diaris que més cobertura han donat a les consultes sobre la independència

Un estudi indica que els mitjans digitals són més sobiranistes que els de paper

El fet que 300.000 catalans de 80 municipis diferents fossin convocats el 28 de febrer per plataformes ciutadanes a votar sobre la independència forma part d'un fenomen insòlit en la història de Catalunya, que va merèixer fins i tot l'atenció dels mitjans internacional més influents en la primera onada. Però no tots els mitjans escrits catalans li van donar la mateixa importància.

En l'estudi realitzat sobre aquella segona onada, l'observatori Media.cat, promogut pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, conclou, després d'analitzar el que van publicar els diaris els dies previs i posteriors, que hi va haver un tractament molt desigual: per una banda, una visió que atorgava una gran importància política al procés i, per un altre costat, una altra de reticent, distanciada i poc convençuda sobre la influència política de la iniciativa i del seu interès ciutadà.

Tot i això, l'estudi observa que els diaris que mantenien un cert desinterès informatiu per les consultes els dies previs, sí que els van dedicar espai l'endemà «per remarcar-ne els aspectes més decebedors».

L'anàlisi, realitzada pels periodistes Oriol Lladó i Albert Punsola, també destaca la cobertura que en van fer els mitjans digitals, en què detecten una sensibilitat nacional i sobiranista més acusada que en el conjunt de diaris de paper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.