Intervenció pionera de la Clínica Girona en extirpar la vesícula d'una pacient a través del melic

La dona, de 65 anys, va ser operada el dia 13 i l'endemà va ser donada d'alta

La tècnica mínimament invasiva que s'ha utilitzat en aquest cas s'anomena procediment SILS i consisteix a fer servir un únic port d'accés que permet l'aplicació de múltiples instruments laparoscòpics. L'equip de cirurgians que van extirpar la vesícula biliar a la dona de 65 anys van fer-ho a través del melic, amb una petita incisió. La intervenció consisteix bàsicament a introduir, a partir d'aquesta petita incisió, un anell cilíndric flexible al melic, a través del qual es pot fer sevir l'instrumental laparoscòpic per extirpar, amb tota precisió, l'òrgan danyat. En aquest cas, es tractava de la vesícula biliar i es va extreure sense cap complicació en una operació quirúrgica que va durar aproximadament uns 45 minuts.

Els avantatges d'aquests tipus d'intervencions laparoscòpiques d'alta precisió són que, en fer-se pel melic, la cicatrització de la petita incisió és molt més ràpida i els temps d'hospitalització i les molèsties per a la persona que ha estat intervinguda es minimitzen substancialment. Els riscos d'infeccions i les complicacions postoperatòries també es redueixen substancialment.

La pacient, de 65 anys d'edat, va ser intervinguda el dia 13 d'abril per un equip de cirurgians encapçalat pels doctors Xavier Planellas i Francesc Tuca i l'endemà mateix ja va ser donada d'alta. Actualment, la pacient fa una vida normal. La Clínica Girona assegura que aquesta intervenció ha estat un èxit i destaca que és la primera de la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.