la crònica

Una festa universitària amb molta química

La festa major de la UdG és atractiva i té química, i aquest any més que mai. Els professors Miquel Duran i Josep Duran, conjuntament amb l'estudiant Pep Anton Vieta, i amb la col·laboració de la Laia, van ser els encarregats ahir, a la Devesa de Girona, de fer un pregó «químicoespectacular», amb experiments i màgia, alguns relacionats amb el tema d'actualitat de les erupcions volcàniques, i amb missatges sobre la universitat. Miquel Duran va explicar a aquest diari que es tracta de promoure la ciència i la química en particular com a matèria «recreativa i divertida» entre el conjunt d'estudiants. El grup, anomenat 2Duran+ ja ha fet diversos espectacles a Catalunya. Un altre dels atractius que s'ha sumat al pregó ha estat la seva difusió per via Twiter.

Les activitats de la festa dels universitaris, organitzada pel consell d'estudiants amb la col·laboració del vicerectorat d'estudiants, es van iniciar ahir a la tarda amb una xerrada del filòsof Josep Maria Terricabras sobre la importància del llenguatge. Terricabras destaca que actualment al llenguatge no se li dóna la importància que té, i recorda que la llengua és el mitjà de comunicació bàsic que tenim els humans. Terricabras considera imprescindible que a les universitats catalanes es faci servir el català com a llengua bàsica perquè els alumnes puguin pensar i reflexionar, i considera que això «és imprescindible» per poder transmetre bé els coneixements.

El consell d'estudiants va presentar la campanya A la universitat en català!, de la plataforma de la llengua i diversos sindicats estudiantils. El coordinador del consell d'estudiants, Adam Bertran, va destacar que «la universitat de Girona és de les que està millor de Catalunya en aquest tema», però els estudiants de la Universitat de Girona també s'adhereixen a aquesta campanya d'àmbit català, a què donaran suport amb signatures sobre el paper i per mitjà del web. La festa d'ahir també va tenir, entre altres activitats, una cercavila i a més tres concerts nocturns. Avui continua la festa major amb una botifarrada a la Devesa, que comença a les dues de la tarda, castellers i concursos.A la nit es fa la cloenda de la festa major de la UdG amb quatre concerts més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.