Obren al trànsit la variant de Santa Bàrbara

Les obres de la T-331 acabaran el juny

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert al trànsit la variant de la carretera T-331 al terme municipal de Santa Bàrbara. Una via que té una longitud de 2 quilòmetres i una amplada de 9 metres, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres i vorals d'1 metre cadascun. Al llarg del traçat, tres rotondes faciliten les connexions de la variant amb el nucli urbà i la xarxa viària de la zona: una inicial a la T-331 al sud de la població, que ja existia i que s'ha adaptat; una altra a l'encreuament amb la T-350 (carretera de Masdenverge); i la tercera, al final de la variant, per connectar un altre cop la T-331.

Ara es continua treballant amb els acabats fora de la calçada de la variant i en l'interior de les rotondes. Així mateix, començaran les tasques de millora previstes a l'actual travessera, d'1,7 quilòmetres de longitud, dels quals 700 metres són urbans i un quilòmetre correspondrà al reforçament de la carretera antiga. Les principals actuacions que es duran a terme a la travessera seran la renovació del paviment, la formació de noves voreres i la millora dels elements de drenatge. Aquests treballs comportaran restriccions de trànsit a la travessera, que consistiran en l'ocupació d'un dels dos carrils de la calçada, en funció del desenvolupament de l'obra, de manera que es donarà pas alternatiu als vehicles.

Pel que fa a les obres de condicionament de la T-331, van començar l'estiu del 2008 i es preveu que finalitzen aquest estiu que ve. L'actuació comprèn un tram que s'inicia a la rotonda final de la variant d'Ulldecona i finalitza a un quilòmetre de la connexió a la C-12 (eix de l'Ebre) amb Vinallop. Els treballs consisteixen en l'eixamplament de la carretera (dels 6 metres que tenia als 9 metres previstos) i en la millora del traçat de la via, que fa 20 quilòmetres, amb una inversió de 19,6 milions d'euros. Actualment, el tram d'Ulldecona a Santa Bàrbara està gairebé acabat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.