L'aniversari de la derrota d'Almansa engresca tots els retrets contra el PP de Camps

Desenes de milers de persones —50.000, segons els organitzadors— es van manifestar a València ahir de vesprada per commemorar la derrota d'Almansa, en la Guerra de Successió, que va significar l'abolició dels Furs i la liquidació del Regne de València.

La convocatòria, amb el lema Ja n'hi ha prou, va ser una de les més multitudinàries dels últims anys, segons va recordar el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert.

Enguany s'hi havien adherit diversos col·lectius que tenen en comú el rebuig a les polítiques del PP valencià, des de Salvem el Cabanyal a la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència.

«L'èxit de la manifestació confirma l'encert de l'estratègia de treball unitari impulsada per les organitzacions convocants amb l'objectiu de sumar esforços per aconseguir majories socials que facen possibles canvis concrets, davant la greu situació que pateix el País Valencià», va subratllar Gisbert.

De fet, Acció Cultural s'havia marcat l'objectiu de concentrar totes les reivindicacions cíviques del País Valencià en la convocatòria i que aquesta fóra l'inici d'una etapa de treball en comú. Així, el manifest de la manifestació subratllava la necessitat de formar «una majoria transversal que siga capaç d'unificar esforços per guanyar reptes concrets, com frenar la destrucció del Cabanyal o el projecte de transvasament del Xúquer, guanyar una llarga llista de sentències que reconeixen la unitat de la llengua i la legalitat de la denominació de català, o aconseguir mig milió de signatures per fer que TV3 es continue veient al País Valencià».

La manifestació, que anava encapçalada per una banda de música i representants de totes les entitats convocants, va transcorre en un ambient festiu i amb absència d'incidents.

Els convocants

La marxa, tradicionalment convocada per Acció Cultural del País Valencià, va comptar ahir amb el suport exprés de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals del País Valencià, Ca Revolta, Col·lectiu No a la Corrupció, Comissions Obreres, Federació Ecologistes en Acció, Intersindical Valenciana, Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència, Plataforma per la Transparència i la Pluralitat a Canal 9, Salvem el Cabanyal, Societat Coral El Micalet, Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV) i Xúquer Viu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.