Milloren el ferm de tot el moll comercial del port de Palamós

Les obres estan provocant sorolls que se senten a tota la vila

Ports de la Generalitat va emetre ahir un comunicat molt breu davant la demanda d'informació sobre els sorolls que provenien del port: «Obres menors de manteniment que es fan cada any als ports; aquests dies s'està fent el condicionament del ferm al moll comercial del port de Palamós.»

Segons ha pogut saber aquest diari, l'objecte de les obres és treballar en l'assentament del moll comercial per l'arribada de vaixells més grans, la qual cosa comportarà l'actuació de la gran grua del port al llarg del moll comercial. S'està mirant que no hi hagi cap problema en la base submarina del moll comercial. Les obres es van iniciar divendres de la setmana passada i tenen un cost de 600.000 euros, segons fixa el pla d'inversions 2009-2012 de Ports que apareix a la pàgina web de l'organisme públic. A part d'aquests treballs, Ports també preveu una altra actuació al port palamosí. Es concreta en la millora de la protecció de la segona dàrsena pesquera, ja que actualment arriben onades amb força i provoquen problemes al port. Aquest projecte té un cost de 500.000 euros.

Al Baix Empordà també es preveuen millores al passeig marítim de l'Estartit i la zona portuària de Sant Feliu de Guíxols. Però també es projecten millores als ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses i l'Escala, a l'Alt Empordà, encara que la major actuació afecta el del Blanes, a la Selva, amb la construcció del dic de recer del port, amb una inversió de 22 milions d'euros. El pla d'inversions de Ports a la costa catalana per aquest quadrienni 2009-2012 puja a 38,5 milions d'euros.

38 vaixells de creuer

A la mateixa web de Ports, ja s'exposa la previsió del nombre de vaixells de creuer que faran escala al port de Palamós. Entre el 2 de maig i el 6 de novembre d'aquest any es preveuen un total de 38 escales. Això representa un increment de sis vaixells de creuer més que l'any passat, en què es va aconseguir la millor temporada de la seva història, tant en nombre d'embarcacions com de passatgers. L'any passat, els 32 vaixells que van fer escala a Palamós portaven un total de 33.500 passatgers. En vista de la situació, queda clar que aquest any la temporada de creuers turístics pot ser la millor de totes. També hi ha previst que un d'aquests vaixells faci escala a Roses pels volts de Sant Joan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.