L'aeroport de Reus tindrà una nova línia aèria amb més destinacions el 2011

Estudiants del Cesda han dissenyat el projecte Doradair, que connectarà el Camp de Tarragona amb l'Estat

El que va néixer com un projecte de final de carrera ha acabat convertint-se en un negoci. Alberto Jara, Javier Martín i Manuel Blanco –tots tres estudiants del Cesda– són els instigadors d'aquesta nova companyia que permetrà a l'aeroport treballar amb unes rutes noves: «Hi ha un mercat amb demandes no cobertes», i d'això se'n volen aprofitar. La destinació estrella serà Madrid, però, conscients que el tren d'alta velocitat ja ofereix la connexió, estan decidits a ser competitius i oferir uns horaris que permetin que els usuaris puguin arribar abans que si viatgen amb el TAV. També es volen beneficiar dels centres de negocis que han crescut a la perifèria, de la capital madrilenya perquè saben que no poden rivalitzar amb el fet que el ferrocarril pot deixar el passatger al centre de la ciutat.

La nova línia aèria es crea perquè el facin servir dos perfils d'usuari diferents. Entre setmana es volen cobrir les necessitats dels empresaris que hagin de desplaçar-se per motius laborals a la capital de l'Estat espanyol, mentre que els caps de setmana els horaris es programaran en funció de la demanda turística. A més, es contemplen altres destinacions, com ara Melilla, Bilbao o Sant Sebastià, tot i que això pot variar segons els estudis de mercat. D'entrada es volarà amb tres avions de capacitat limitada a uns 20 passatgers per cobrir tota la demanda, i els preus que s'implantaran seran «competitius», però no de baix cost. L'empresa, que disposa d'una inversió inicial de més d'un milió d'euros, vol ser operativa a partir del 2011, tal com s'anuncia a la seva pàgina web: www.doradair.es. En aquest cas, el jurat ha valorat «l'elevada qualificació dels promotors» però sobretot «el seu tarannà emprenedor per engegar una iniciativa innovadora al territori».

El segon premi a la creació d'empreses s'ha adjudicat al projecte ImicroQ, promogut per la URV i l'objectiu del qual és la comercialització tecnològica per a la producció de microsistemes integrats i serigrafiats a baix cost, i que s'enfoca, sobretot, al mercat de l'anàlisi i seguretat alimentàries. Pel que fa al guardó del I Premi Idees, s'ha valorat la proposta d'Agustí Miguel Carvajal, que ha presentat el servei d'externalització de venda per internet. La proposta es basa en el fet que les petites i mitjanes empreses del Camp de Tarragona, segons el premiat, tenen molts punts de venda directa però no optimitzen els recursos per vendre a través de la xarxa. Tot i que Miguel no podrà executar el projecte -segons manen les bases del concurs- sí que té molt clar com s'hauria de desenvolupar i explicava que els guanys de l'empresa vindrien a través del percentatge de vendes que es fessin.Els guardonats dels VII Premis Reus a la creació d'empreses han estat seleccionats entre 71 projectes. El dos primers premis -Doradair i ImicroQ- s'enduen 6.000 euros i la possibilitat d'ubicar la nova empresa al viver d'empreses de Redessa, de Concactiva a Montblanc o de La Ribera a Flix, amb una bonificació del 50% del preu del lloguer durant el primer any. Pel que fa els guardonats amb el I Premi Idees -seleccionats entre 72 propostes- s'emporten 900 euros el guanyador -en aquest cas, el Servei d'Externalització de venda per internet d'Agustí Miguel Carvajal-, i 800 i 700 el segon i tercer respectivament, mentre que també es concedeixen 10 accèssits per valor de 500 euros.

Jornades de Creació d'Empreses i d'Emprenedoria

el punt

El lliurament dels VII Premis Reus a la Creació d'Empreses i i dels I Premi Idees es farà durant les VIII Jornades d'Emprenedoria el dijous que ve a la Fira de Reus (20.15 h). El programa aquest any inclou conferències com ara les que oferirà Leopoldo Abadía, enginyer industrial, exprofessor de política d'empresa de l'IESE i president del grup Sonnenfeld, que ha escrit La crisis Ninja y otros misterios i La hora de los sensatos, en què explica la crisi financera i diu què es pot fer per superar-la. D'altra banda, el dimecres tindran lloc les IX Jornades de Creació d'Empreses, que s'obriran amb la conferència Rheos Ecology: emprenedors subaquàtics, a càrrec de Gora Merseburger i Jesús Ortiz, guanyadors dels VI Premis Reus i instal·lats a Redessa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.