ERC retreu a l'alcalde de Lleida que celebri la baixa participació a la seva ciutat

La portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Lleida, Montse Bergés, va lamentar ahir la reacció que va tenir l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros (PSC), que no va esperar ni al tancament de les urnes per convocar els periodistes i congratular-se perquè, a parer seu, «el seny del poble català ha guanyat» i Catalunya ha demostrat que «no vol aventures que no se sap on van». Lleida va recollir la xifra més baixa de participació de les consultes d'ahir, amb un 8,23%, tot i que en xifres absolutes els més de 9.000 vots de la consulta igualen els vots de la segona força a la Paeria.

Segons la portaveu d'ERC, les paraules de Ros són desafortunades perquè una de les seves responsabilitats és vetllar perquè la ciutadania sigui activa i prengui part en els processos participatius. «Com s'entén que un alcalde s'alegri de la baixa participació dels ciutadans? Hauria d'estar preocupat, i no orgullós.» Tot i això, Bergés també ha indicat que no es pot menystenir la xifra de prop 10.000 lleidatans que van votar, i va recordar a l'alcalde que la regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament no ha fet en aquests tres anys un procés participatiu tan important.

Des de la CUP van felicitar ahir els voluntaris que hi han treballat sense partidisme i van dir: «El moviment ciutadà que s'ha generat ens apropa a la ciutat d'ideals del poeta lleidatà Màrius Torres.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.