Ryanair inicia els vols a les set noves destinacions de l'estiu, si bé perd l'Alguer

La companyia espera arribar als 1,3 milions de passatgers a Reus, des d'on oferirà 107 vols setmanals a 28 destinacions

Ryanair oferirà set noves destinacions durant la temporada estival del 2010 a l'aeroport de Reus. L'arribada, l'1 de maig passat, del primer vol procedent de Pisa –n'hi haurà tres de setmanals, dimarts dijous i dissabtes, amb què s'espera captar uns 40.000 usuaris extres– obria el foc de les novetats, que ahir a la tarda continuava amb els primers passatgers procedents de Milà-Bèrgam, que tindran fins a quatre freqüències setmanals (dilluns, dimecres, divendres i diumenges). El desplegament del mercat italià –fins ara gairebé inexistent, però que enguany genera grans esperances al sector turístic tarragoní, junt amb el polonès, per l'increment de connexions de Ryanair– es completa avui al migdia amb els primers vols a i des de Venècia (n'hi haurà els dimarts, dijous i dissabtes). Amb la mateixa freqüència, a més, des d'avui al matí també es pot volar a Knock, al nord d'Irlanda, i, des d'aquesta tarda, a Cracòvia, a Polònia, on hi haurà vols els dimarts i els dissabtes. Per completar l'espectre de novetats, el 21 de maig s'iniciarà la connexió amb la ciutat holandesa de Maastricht, cada dilluns, dimecres i divendres, els mateixos dies que hi haurà vol a Cork, al sud d'Irlanda, a partir del 2 de juny, quan es tancarà el cercle. Amb les set noves destinacions, i tal com ja van explicar els responsables, la companyia espera arribar als 1,3 milions de passatgers, una xifra molt semblant a l'assolida el 2009, quan es va doblar respecte de l'any anterior.

Noves destinacions a banda, Ryanair també posarà en marxa un vol setmanal extra a partir de dilluns a ciutats on ja ha operat a l'hivern, com ara Dublín, Sevilla o Santiago de Compostel·la. En total, així, la companyia oferirà 107 vols setmanals a l'estiu, a 26 ciutats europees i dues del Marroc (vegeu la fitxa). Respecte al 2009, en canvi, tal com ja s'havia anunciat cau Bournemouth, al Regne Unit, i ara també l'Alguer, ja que tot i que Ryanair el manté oficialment com a destí i ahir ni ho confirmaven ni ho desmentien, no hi ha programat cap vol, segurament per la pèrdua de la base sardocatalana.

LES DESTINACIONS

Aquestes són les 28 destinacions des de Reus que Ryanair ofereix aquest estiu:
Birmingham (3 vols setmanals)
Bristol (2 setmanals)
Brussel·les (4)
Cork (3, des del 2 de juny)
Cracòvia (2)
Dublín (diari)
Düsseldorf (3)
East Midlands (2)
Eindhoven (5)
Frankfurt (4)
Glasgow (3)
Knock (3, a partir d'avui)
Liverpool (diari)
Luton (4)
Stansted (5, diari des del 30 de juny)
Maastricht (3, des del 21 de maig)
Marràqueix (2)
Memmingen (3)
Milà (4, des d'ahir)
Nador (2)
Palma (Diari)
París (Diari)
Pisa (3, des de l'1 de maig)
Poznan (2)
Santander (4)
Santiago de Compostel·la (4)
Sevilla (4)
Venècia (3, a partir d'avui)
Total: 105 / 107 rutes setmanals

I el 25, a Manchester

El degoteig de noves destinacions des de l'aeroport de Reus iniciat aquests dies es completarà encara amb una vuitena connexió, que tanmateix no serà operada per Ryanair. La companyia anglesa Jet2.com ja va anunciar fa mesos que, a partir del 25 de maig, oferirà dos vols setmanals a Manchester –els dimarts i els dissabtes– i trencarà així, encara que molt tímidament, el monopoli dels irlandesos a Reus pel que fa a vols comercials. I és que aquest estiu també es preveuen altres rutes a noves ciutats britàniques i marroquines, si bé aquestes en format xàrter, organitzades per operadors turístics privats: Medallion Air, a Nador; Travel Service, a Belfast, i la mateixa Jet2.com, a Manchester i Edimburg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.