Doblen l'entrada nord de la C-31 a Palamós per evitar el polígon

Un accés servirà per anar a la vila i l'altre, al port

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, així com l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, van voler deixar clar que aquesta modificació de l'entrada nord, amb un doble pont que permet totes les entrades i sortides al municipi, era una qüestió que feia temps que estaven valorant, i no pas a causa de queixes veïnals i d'algun sector. «L'origen del canvi no són les al·legacions, sinó, sobretot, les converses entre Generalitat i Ajuntament», va afirmar el conseller. Ferrés, a més, va recordar que el pla general del municipi preveu les dues entrades pel nord.

Amb aquesta doble entrada, que comportarà un doble pont, es manté el fet de poder entrar i sortir al municipi per qualsevol d'aquestes vies. I, el que és important, s'evita que una gran part del trànsit hagi de passar pel polígon industrial, ja que fins ara per l'entrada nord actual només es podia anar cap a Palafrugell o entrar si es venia de Calonge, però no pas les altres dues possibilitats, entrar venint de Palafrugell o sortir per anar cap a Calonge.

Això només es podia fer passant pel polígon i travessant el nou pont que portava a l'altra banda, al barri del Tennis. Però ara, amb l'acord entre les dues administracions, això es podrà fer per l'actual entrada a través d'un enllaç entre el giratori de la Fosca, amb un pont, ja que ha de travessar el desdoblament de la C-31 i la riera Aubi, com també fa l'altre pont, i acabar al giratori del barri del Tennis.

«Ara hi ha una doble opció, una doble porta», va manifestar Nadal, que va recordar que aquesta opció nova incorporada és la que s'havia previst en l'inici del projecte, però que es va canviar per l'entrada pel polígon en decidir preservar el puig Xifra i no agafar les seves terres per aixecar la cota de la carretera al pas per Palamós.

Tot i la doble entrada, la major part de la circulació estarà regulada pel giratori del Tennis, ja que des d'aquí es podrà anar cap al giratori nou del polígon o cap al giratori de la Fosca. En aquest punt, les dues administracions deixen clar que volen que cada una d'aquestes opcions tingui una finalitat concreta. Així, mentre que el giratori del polígon ha de servir per als conductors que volen entrar o sortir de la vila, el giratori de la Fosca ha de servir per als que volen entrar o sortir de la zona portuària; és a dir, una entrada i sortida dels camions que treballen al port de Palamós, ja que una part del dia no poden circular pel polígon.

Presentació als veïns

Després de la presentació del projecte als mitjans de comunicació, l'alcaldessa i el seu govern es van reunir amb els veïns del barri del Tennis i de la zona a la casa de la vila, per donar compte dels canvis urbanístics i viaris de l'enllaç nord. Ferrés creu que la nova proposta beneficia a tothom. «Aquesta solució concilia tots els problemes plantejats, tant de l'Ajuntament com dels particulars i els industrials», va dir el conseller Nadal. Ferrés va recordar que, a part dels dos enllaços viaris, es mantenen un pas subterrani de vianants i un vial al costat del desdoblament de la carretera C-31 fins a l'enllaç est, per poder anar cap a la platja Gran de Palamós o Sant Antoni de Calonge. L'alcaldessa, a més, va destacar que el giratori del barri quedarà separat de les cases per mitjà d'una mota. I entre la mota i les cases es crearan una zona verda i una zona d'esbarjo per a la gent del barri. A més, no es descarta dins l'àmbit que queda dins els enllaços de nova construcció la creació d'horts urbans públics per a la gent del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.